VluchtelingenWerk begeleidt vluchtelingen naar werk

Naar een baan: lees hoe we vluchtelingen begeleiden

Als je werkt, doe je mee. Een eigen inkomen maakt je onafhankelijk, je voelt je nuttig en gewaardeerd. Dat geldt ook voor vluchtelingen. Zij willen niets liever dan aan de slag gaan. Toch is het voor hen vaak lastig om aan werk te komen. Wij helpen hen bij het vinden van een passende baan.

Projecten voor vluchtelingen & werk

Regelmatig hebben we projecten waarin we vluchtelingen begeleiden naar of op de arbeidsmarkt. Een greep uit onze werk-gerelateerde projecten:

  • Met het project Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP) bereidt VluchtelingenWerk 1500 vluchtelingen voor op werk. Dat doen we samen met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Daartoe trainen we 400 vrijwilligers als jobcoach. En we werken aan een duurzame regionale samenwerking met partners als werkgevers, opleiders en lokale overheid. Lees meer >>
  • In 2013 zijn we samen met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF gestart met het project Startbaan. Binnen drie jaar hadden 789 vluchtelingen een baan. Lees meer >>
  • Samen met ManpowerGroup startte VluchtelingenWerk het project Tolk in Opleiding. Vluchtelingen worden opgeleid tot tolk en begeleid naar een baan. Mooie resultaten zorgen ervoor dat er inmiddels een derde groep gestart is. Lees meer >>

Jobcoaches

Ruim 120 vrijwilligers zijn speciaal getraind om als ‘jobcoach’ aan de slag gegaan. Deze jobcoaches helpen vluchtelingen door het hele land bij het vinden van een baan of vrijwilligerswerk. Samen kijken ze eerst naar de wensen en ervaring van de vluchteling: wat deed hij of zij in het land van herkomst? Zijn de wensen van de vluchteling realistisch en welke stappen zijn nodig om dat doel te halen? De jobcoaches steken tijd en aandacht in het leren kennen van de vluchteling. Op die manier komen vaak talenten aan het licht die niet op het cv staan, maar voor een werkgever wel interessant kunnen zijn. 

Benieuwd naar de verhalen van jobcoaches en de vluchtelingen die zij begeleiden? Klik op de foto' s hieronder en lees de verhalen. 

Een vluchteling in dienst nemen?

Vluchtelingen willen niets liever dan snel aan het werk gaan. Daar moeten zij wel de kans voor krijgen. Het in dienst nemen van vluchtelingen kan extra begeleiding met zich meebrengen, maar geeft je bedrijf ook zoveel terug! Meer weten over het in dienst nemen van vluchtelingen en de (subsidie)regelingen? Ga naar onze speciale pagina voor werkgevers.

Informatie voor werkgevers >>

Deel dit met anderen

open dag azc 24 september