Nieuws

Iedereen heeft een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, soms op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om vooroordelen weg te nemen en begrip te creëren. Het project Bekend maakt Bemind faciliteert deze bijzondere ontmoetingen.

Vluchtelingen lieten noodgedwongen alles achter: hun familie, vrienden, huis en baan. Wanneer zij in Nederland aankomen staat VluchtelingenWerk voor hen klaar. Als onafhankelijke organisatie komen wij op voor de rechten van vluchtelingen en asielzoekers en helpen hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Persoonlijke verhalen

  • Twaalf jaar geleden liet Helen (34) haar driejarige zoontje noodgedwongen achter bij haar ouders in Eritrea. Nooit gaf ze de hoop op om ooit weer met hem samen te zijn. Pas nu kan ze Yafet, inmiddels een puber van vijftien, weer in haar armen sluiten. Na jaren verdriet en stress kijkt ze eindelijk weer vooruit. 'Pas nu ben ik echt blij. Ik kan weer lachen en plannen maken voor de toekomst.'

    Lees verder

In jouw regio

De vijf regionale stichtingen van VluchtelingenWerk Nederland staan hieronder op de kaart. Klik op deze kaart om naar een regiopagina te gaan.