Nieuws

Wie Eritrea uit vlucht, is in de verste verte nog niet veilig. De reis naar Europa is meedogenloos. Ontvoering, verkrachting, marteling en slavernij zijn aan de orde van de dag. In Eritrea heerst al jaren een totalitair regime. Mensen worden willekeurig gearresteerd en gefolterd. Er zijn geen politieke partijen, er is geen onafhankelijke pers.

De Syrische Moustafa (46) vertelt onder andere op scholen het verhaal van vluchtelingen. 'Ik wil dat kinderen weten dat we er niet zelf voor gekozen hebben om vluchteling te zijn.' Het project Bekend maakt Bemind biedt de mogelijkheid in gesprek te gaan mét een vluchteling en geven wij hem of haar een gezicht.

Persoonlijke verhalen

  • Uit nieuwsgierigheid bezocht Vani vorig jaar de Open azc dag. Na afloop was ze zo onder de indruk, dat ze zich direct aanmeldde als vrijwilliger. Ze raadt iedereen aan om Open azc dag te bezoeken. 'Je zult zien dat we helemaal niet zo verschillend zijn als je denkt.'

    Lees verder

In jouw regio

De vijf regionale stichtingen van VluchtelingenWerk Nederland staan hieronder op de kaart. Klik op deze kaart om naar een regiopagina te gaan.