Nieuws

Iedereen heeft een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, soms op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om vooroordelen weg te nemen en begrip te creëren. Het project Bekend maakt Bemind faciliteert deze bijzondere ontmoetingen.

Vluchtelingen lieten noodgedwongen alles achter: hun familie, vrienden, huis en baan. Wanneer zij in Nederland aankomen staat VluchtelingenWerk voor hen klaar. Als onafhankelijke organisatie komen wij op voor de rechten van vluchtelingen en asielzoekers en helpen hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Persoonlijke verhalen

  • Vier keer moest Dina Ben Yue Tang de brief van de staatssecretaris lezen: wat stond er nou precies? Daarna kwamen er tranen, van blijdschap en verdriet. Zíj krijgt eindelijk de Nederlandse nationaliteit, maar haar ouders – en alle andere "pardonners" die tijdens het generaal pardon meerderjarig waren – zullen tweederangsburgers blijven. 'Voor hen gaat onze strijd door.'

    Lees verder

In jouw regio

De vijf regionale stichtingen van VluchtelingenWerk Nederland staan hieronder op de kaart. Klik op deze kaart om naar een regiopagina te gaan.