Nieuws

Je zult als Venezolaan maar met een bootje naar Curaçao gevlucht zijn. Een slechtere ontvangst is nauwelijks denkbaar, en dat op een eiland dat behoort tot ons koninkrijk. Asielzoekers worden er behandeld als misdadigers.

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het leven in een asielzoekerscentrum? Op zaterdag 28 september is het Open azc dag. Op deze dag kun je een van de 40 azc's bezoeken en kennismaken met de bewoners. De deuren staan open voor iedereen!

Persoonlijke verhalen

  • 'De man op deze foto kocht in de jaren negentig in het asielzoekerscentrum een rode fiets voor mij. Mijn kinderhart explodeerde destijds van vreugde. Wie kan mij helpen om hem te vinden?', twitterde Mevan (29) uit Londen. Een klein gebaar van deze man met voor haar een grote impact: 'Ik voelde me gezien, gewaardeerd. Dat is zo belangrijk als je je als vluchtelingkind jarenlang niet veilig hebt gevoeld.'

    Lees verder

In jouw regio

De vijf regionale stichtingen van VluchtelingenWerk Nederland staan hieronder op de kaart. Klik op deze kaart om naar een regiopagina te gaan.