Nieuws

Wanneer vluchtelingen van het asielzoekerscentrum naar een eigen woning in de gemeente verhuizen, komt er ontzettend veel op hen af. De maatschappelijke begeleiders van VluchtelingenWerk staan vluchtelingen bij in deze roerige periode en helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Wil jij in actie komen voor vluchtelingen? Maak hier jouw eigen actiepagina aan en zamel geld in voor VluchtelingenWerk Nederland. Laat je sponsoren voor jouw sportieve actie, verzamel lege flessen en doneer het statiegeld, of vraag je verjaardagsgasten om een gift in plaats van een cadeau. Het maakt niet uit wat je doet. Jouw inzet telt!

Persoonlijke verhalen

  • Mohammed slijt zijn dagen in het asielzoekerscentrum met piekeren. Het verdriet en de zorgen over zijn achtergebleven gezin tekenen zijn gezicht. 'Het wachten op de asielprocedure is dodelijk. 's Nachts lig ik wakker en denk continu aan mijn kinderen. Hoe slapen zij daar nu in die gammele tent? Gisteren zei mijn 5-jarige zoon aan de telefoon: "Papa, ik heb het erg koud, ik heb een jas nodig." Ik voel me zo machteloos.'

    Lees verder

In jouw regio

De vijf regionale stichtingen van VluchtelingenWerk Nederland staan hieronder op de kaart. Klik op deze kaart om naar een regiopagina te gaan.