Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

vrijdag 16 juni 2017

20 juni Wereldvluchtelingendag: Vluchtelingen gaan een bakkie doen in zeven steden

Op Wereldvluchtelingendag dinsdag 20 juni gaan vluchtelingen in Den Haag, Arnhem, Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch en Heerlen koffie aanbieden aan Nederlanders om met hen in gesprek te komen. Met koffietanks op de rug gaan zij kopjes koffie uitdelen aan voorbijgangers en politici. De actie 'Bakkie doen' is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland. De organisatie hoopt die dag meer dan duizend ontmoetingen tot stand te brengen om Nederlanders en vluchtelingen verder met elkaar te verbinden.

Koffie verbindt

"Vluchtelingen in Nederland willen graag nieuwe mensen leren kennen. Het gevoel krijgen van 'erbij horen' draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland", zegt directeur van VluchtelingenWerk Nederland, Dorine Manson. "Ook van Nederlanders horen we dat zij graag in contact willen komen met vluchtelingen. Samen een kop koffie drinken en een gesprek aangaan is iets universeels, want koffie verbindt." Johnny uit Syrië (22) deelt koffie uit in Den Haag: "Ik wil hiermee de afstand tussen vluchtelingen en Nederlanders verkleinen, dat zorgt voor meer begrip."

Koffierituelen wereldwijd

Vluchtelingen nemen hun koffierituelen en -geheimen vanuit hun land van herkomst mee naar Nederland. VluchtelingenWerk stelde een boekje samen, met hun persoonlijke verhalen én dierbare recepten. Bestel nu gratis het koffiereceptenboekje 'Bakkie doen?'.

Het koffie uitdelen is in de binnenstad van de genoemde steden. In Den Haag wordt gestart vanuit Nieuwspoort.

Filmpje: Bakkie doen met Mo

Mo Hersi vluchtte in 1989 van Ethiopië naar Nederland. Op Wereldvluchtelingendag, dinsdag 20 juni, gaat hij op zoek naar verbinding en ontmoetingen. En waarmee anders kan je dit beter doen dan met een bakkie koffie? Bekijk hieronder een filmpje met Mo in de hoofdrol.

Bakkie doen? Wereldvluchtelingendag 20 juni 2017

Deel dit met anderen