Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

donderdag 30 november 2017

330 vluchtelingenkinderen maakten prachtig meedoeconcert mee in Hoogeveen

Op 23 november traden ongeveer 330 kinderen van vluchtelingen en asielzoekers op in muziekcentrum de Tamboer in Hoogeveen.

Vanuit vier AZC’s kwamen kinderen naar Hoogeveen om samen met het Amersfoorts JeugdOrkest en acteurs van theater Sonnevanck de muziekproductie Broer ten gehore te brengen. De kinderen komen van AZC-scholen uit Assen, Balk, Hardenberg en Hoogeveen.

 

'Onbezorgd zingen is voor veel kinderen van vluchtelingen niet weggelegd. Ze krijgen al jong te maken met oorlog, geweld, onderdrukking en angst', zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland. Alma van Steenbergen, projectleider in Oost Nederland, vult aan: ‘Al deze zorgen kunnen ze even achter zich laten bij de muzieklessen. En als ze dan, vaak voor het eerst, in zo’n groot theater staan, dan is dat natuurlijk helemaal genieten. Bij het zien van de zaal en het orkest waren ze al diep onder de indruk. En toen moest het concert nog beginnen, wat een enthousiasme.’

 

Met het project Eigen-Wijs wil VluchtelingenWerk kinderen informeren en een veilige plek bieden waardoor ze meer grip krijgen op hun eigen situatie. Naast de muzieklessen en het concert worden kinderen door VluchtelingenWerk tijdens groepsvoorlichtingen geïnformeerd over hun verblijf in Nederland, de asielprocedure en kinderrechten. Daarnaast kunnen kinderen op spreekuren terecht met vragen bij speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door C&A en het AMIF.

Deel dit met anderen