Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

woensdag 27 december 2017

Bezoekers WinterParade gingen op de foto voor vluchtelingen

Onbezorgd samenzijn met je familie: voor veel vluchtelingen in Nederland is het niet vanzelfsprekend. Door oorlog en onderdrukking raken veel vluchtelinggezinnen van elkaar verscheurd. Daar stonden bezoekers van de WinterParade dit jaar bij stil. Om vluchtelingen in deze koude dagen een hart onder de riem te steken, gingen zij op de foto. Bekijk het onderstaande filmpje en proef de sfeer: 

VluchtelingenWerk op de WinterParade

VluchtelingenWerk en de WinterParade

VluchtelingenWerk was twee dagen aanwezig op de WinterParade. De WinterParade is een diner-voorstelling, van de organisatoren van de befaamde Parade, waar veel families komen en genieten van een sprookjesachtige kerstsfeer. Veel vluchtelingen konden deze feestdagen niet samen doorbrengen, omdat zij voor of tijdens de vlucht van elkaar gescheiden zijn geraakt. Voor hun situatie vroegen wij aandacht op de WinterParade. 

‘De WinterParade doet het’

Het thema van de WinterParade sluit daar mooi op aan: “Als we in heftige tijden niet weten ‘waar we het moeten zoeken’ geven we ons graag over aan veilige en geruststellende verhalen. Religies doen het, schrijvers en politici doen het en wij doen het als we onze kinderen naar bed brengen en de dag met ze doornemen. En de WinterParade doet het.”

Vraag ook een gratis Warm Hart - kaart aan!

Kon je er niet bij zijn en wil je wel een kaartje sturen naar vluchtelingen in Nederland? Vraag dan een gratis kaart aan via vluchtelingenwerk.nl/ warmhart

Deel dit met anderen