Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

  • Kiki: vrijwilliger bij Time4You
    Kiki (28) :
    'Langzaam kruipen de kinderen weer uit hun schulp'
dinsdag 6 maart 2018

Brandbrief Afghanistan aan gemeenten

VluchtelingenWerk Nederland doet vandaag samen met acht andere kinderrechten- en mensenrechtenorganisaties een dringend verzoek aan gemeenten in Nederland om zich uit te spreken voor de bescherming van Afghaanse vluchtelingen in Nederland. Wij maken ons namelijk grote zorgen over het lot van deze mensen. Afghanen die door Nederland zijn uitgezet naar Afghanistan verkeren daar in levensbedreigende en erbarmelijke omstandigheden.

De Nederlandse overheid wijst de meerderheid van asielverzoeken van Afghanen af.  Onze coalitie heeft de staatssecretaris en asielwoordvoerders van de Tweede Kamer in december 2017 opgeroepen om
alle uitzettingen stop te zetten en Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zo hard nodig is. De staatssecretaris heeft in reactie hierop beloofd om versneld onderzoek te doen naar de veiligheidssituatie en komt in mei met een nieuw ambtsbericht Afghanistan. Desondanks gaan de uitzettingen van Afghaanse vluchtelingen gewoon door. Dit vinden wij onverantwoord en levensgevaarlijk.

Deel dit met anderen