Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

maandag 2 oktober 2017

Gastles door vluchteling maakt indruk

Zeeland – Afgelopen week heeft VluchtelingenWerk Landerd gastlessen gegeven in de bovenbouw van basisschool De Vlasgaard in Zeeland.

 

De bovenbouw van basisschool De Vlasgaard is sinds de start van het nieuwe schooljaar bezig met een project waarin omgaan met verschillen centraal staat. Om de lesstof nog meer invulling te geven hebben zij VluchtelingenWerk Landerd uitgenodigd om een gastles te komen geven. Wij gingen daar graag op in. Wij vinden het leuk om te komen vertellen over ons werk, maar we vinden het vooral ook heel belangrijk dat de kinderen leren over vluchtelingen.
In totaal hebben we in 3 klassen gastlessen gegeven waarin we onder andere hebben uitgelegd wat een vluchteling is en wat de redenen kunnen zijn voor iemand om te vluchten.  Om het voor de kinderen nog tastbaarder en leuker te maken, waren er ook Syrische vluchtelingen meegekomen. Zij hebben verteld over het Syrië van voor de oorlog en zij hebben alle vragen van de kinderen beantwoord.
Zowel voor de kinderen als voor ons was dit een waardevolle ontmoeting. De reacties van de kinderen waren erg positief en ze waren ook zeer geïnteresseerd tijdens de les zelf. Wij vonden het erg leuk om te doen en wij hopen dat we nog een keer terug mogen komen. Wij denken dat dit een leerzame en leuke aanvulling is op het lesprogramma en wij hopen dat we dit vaker mogen doen.

 

Ook een ontmoeting met een vluchteling? Kijk op onze website bij het project Bekend maakt Bemind en maak een afspraak!

Deel dit met anderen