Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

maandag 16 oktober 2017

Geslaagd stageproject voor statushouders bij Jumbo Oud-Geleen

Statushouders succesvol bij Jumbo Oud-Geleen

Zeven statushouders liepen stage bij Jumbo in Geleen. De gemeente Sittard-Geleen wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag actief op weg helpen naar een baan. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met een beperking, maar ook voor statushouders die hier zo snel mogelijk een plek in de samenleving moeten zien te vinden.

Met het ‘Jumbo-project’, waarin Jumbo, Vlucht elingenWerk en de gemeente Sittard-Geleen de handen ineensloegen, kregen deze statushouders de kans om bij Jumbo in Oud-Geleen een aantal vaardigheden op te doen.Als VluchtelingenWerk hebben we ondersteuning geboden door het geven van theorielessen en vaktaal. Gedurende 8 weken kregen deze statushouders (21 - 30 jaar) elke week 2x3 uur les. Daarna was het van 17.00 tot 20.00 uur vakkenvullen. Dit alles met behoud van uitkering. 

De deelnemers hadden geen specifieke opleiding op twee mensen met een hogere opleiding na. Door stage te lopen in een supermarkt maakten ze automatisch kennis met zaken die alles te maken hebben met het dagelijkse leven. Ze leerden daarmee sneller de Nederlandse taal, begrippen en gewoontes en daarnaast kregen ze ervaring met het werken in een supermarkt. Daarmee vergroten ze hun kans op werk. De stage heeft voor twee deelnemers al geleid tot een baan. Wisam Hindi, voormalig docent Duits in Irak en tegenwoordig inwoner van Sittard-Geleen, was als arbeidscoach van VluchtelingenWerk aan het project verbonden.

Onlangs zijn de deelnemers in het zonnetje gezet: wethouder Astrid Verblakt had namens het gemeentebestuur als dank voor Jumbo een grote taart meegenomen en complimenteerde zowel de deelnemers aan de stage als Jumbo als facilitator en VluchtelingenWerk met hun inzet in dit project.
 

 

 

 

Deel dit met anderen