Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

  • Mike :
    'Jobcoach zijn heeft mijn wereldbeeld veranderd'
dinsdag 9 januari 2018

Kinderen gaan Zwaan ontmoeten in de beeldentuin

Kinderen die in Arnhem meedoen aan de VoorleesExpress krijgen ieder jaar van het Kröller-Müller museum een prentenboek van Zwaan, met een hoofdrol voor enkele bijzondere beelden uit hun beeldentuin. Dankzij een donatie van Nysingh advocaten-notarissen kunnen de kinderen en hun gezin zelf deze beelden bezoeken bij een feestelijke dag in het museum.

De Voorlees Express is een project waarin kinderen met (een risico op) een taalachterstand 20 weken worden voorgelezen door vrijwilligers. Ook krijgen hun ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen. Hierdoor neemt het leesplezier toe, de taalachterstand af en wordt de taalomgeving thuis verrijkt.

Sinds 3 jaar is het Kröller-Müller Museum maatschappelijk partner van de VoorleesExpress Arnhem. Ieder jaar krijgen alle deelnemende gezinnen een prentenboek van Zwaan, met een hoofdrol voor enkele bijzondere beelden uit de beeldentuin. Het is prachtig dat de kinderen nu naar het museum toe kunnen gaan om zwaan, wolkenherder en de slapende vrouw zelf te ontmoeten. Juist deze gezinnen zijn vaak niet in de gelegenheid om zelf naar het museum te komen en de kosten van een kaartje  te betalen.

Medewerkers van Nysingh advocaten-notarissen konden kiezen aan welk plan een kerstdonatie zou worden gedaan en ze kozen er (met overmacht) voor om deze bijzondere dag mogelijk te maken. Met het geld organiseren wij een speciale dag voor alle gezinnen en hun vrijwilligers. Vanuit Arnhem rijdt een bus naar het museum, waar een programma wordt aangeboden met live muziek (de liedjes van zwaan), een creatieve workshop (door studenten van Artez) en een rondleiding langs Zwaan en haar vriendjes. Een feestelijke dag vol ontmoetingen en een onvergetelijke kennismaking met kunst.

 

De basis van ons werk met staushouders in gemeentes wordt ingekocht door de betreffende gemeente. Voor extra activiteiten, projecten of voor directe financiële ondersteuning aan vluchtelingen via het Noodfonds zijn we grotendeels afhankelijk van giften.

Deel dit met anderen