Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

donderdag 18 januari 2018

Nissewaard maakt kans op een landelijke prijs

VluchtelingenWerk Nissewaard dingt mee naar de publieksprijs van 'Meer dan Handen' van Movisie, dat jaarlijks vrijwilligersprijzen uitreikt aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven.

Onze collega’s van VluchtelingenWerk Nissewaard werden onlangs gekozen tot de op één na beste vrijwilligersorganisatie van Nissewaard. Het leverde de topploeg een nominatie op voor landelijke vrijwilligersprijs van Movisie. De organisatie is onmisbaar in de gemeente, stelt ook de gemeente. De organisatie draait op heel veel vrijwilligers, die het werk met veel plezier en goed doen.

Nieuwe start

Maatschappelijk begeleiders van VluchtelingenWerk Nissewaard helpen nieuwkomers om een nieuwe start te maken. Samen met de tolken kunnen ze taal- en cultuurbarrières overbruggen. Stap voor stap worden ze begeleid en geïntegreerd in onze gemeente. Na een jaar eindigt de begeleiding. Dan is het de bedoeling dat de nieuwe Nissewaarders op eigen benen kunnen staan.
De afdeling maatschappelijke begeleiding draait op 35 vrijwilligers onder leiding van Sead Lekpek en Chander Ramnun. Het vrijwilligerspersoneel bestaat uit maatschappelijke en juridische begeleiders, tolken, administratieve krachten en werkcoaches. Bij de afdeling inburgering van VluchtelingenWerk Nissewaard werken ook nog eens ongeveer 80 vrijwilligers, waaronder 60 taalcoaches en 20 klassenassistenten en een aantal stagiaires. Dat gebeurt onder leiding van Jan Koeslag. Momenteel zijn er 160 cursisten verdeeld over 13 klassen.
Afgelopen jaar zijn er bijna 200 vluchtelingen in de gemeente Nissewaard geplaatst.

Elke stem telt

De uitreiking vindt plaats op 2 februari 2018. Hiervoor wordt de staatssecretaris van VWS uitgenodigd. De publieksprijs voor Nissewaard? Het zou volgens ons dik verdiend zijn. Elke stem telt. Ook die van jou… Dus: graag!
Stem hier op onze geweldige ploeg in Nissewaard.

Deel dit met anderen