Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

vrijdag 26 augustus 2016

Onze gratis lespakketten over vluchtelingen

Waarom vangt Nederland vluchtelingen op? En wat is het verschil tussen vluchtelingen en migranten? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod in de lespakketten van VluchtelingenWerk.
 

De lesstof

De lesstof bestaat uit filmpjes met verhalen van vluchtelingen, uitleg over het beleid in Nederland en vragenspelletjes. Bovendien worden de kinderen uitgedaagd zelf met het onderwerp aan de gang te gaan. Van het maken van een krant in groep 7/8 tot het organiseren van een vluchtelingendebat op het mbo. Op deze manier leren de kinderen zelf een mening te vormen over de opvang van vluchtelingen.

Kosteloos te downloaden

De pakketten zijn gemaakt door de educatieve Stichting Codename Future en sluiten zoveel mogelijk aan bij reguliere vakken zoals aardrijkskunde of maatschappijleer. Er zijn lesprogramma’s voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs, van vmbo tot vwo. Alle pakketten zijn kosteloos beschikbaar.

Deel dit met anderen