Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

  • VluchtelingenWerk-collega Sead liep de halve marathon om aandacht te vragen voor vluchtelingen.
    Sead (38) :
    'Ik wil aandacht vragen voor vluchtelingen'
dinsdag 3 oktober 2017

Op de koffie bij Aafje

Een aantal cliënten van team Rotterdam-Noord is onlangs op de koffie geweest bij verzorgings- en verpleeghuis Aafje Schiehoven. De kennismaking is een vervolg op een bijeenkomst in wijkcentrum ’t Klooster, thuishaven van het team, waar de statushouders een week eerder werden voorgelicht over, én warm gemaakt voor het fenomeen vrijwilligerswerk. Verschillende cliënten gaven toen aan graag in de ouderenzorg te willen werken.

Na een korte rondleiding in Schiehoven, vertelde vrijwilligerscoördinator Elly Kamperman over de mogelijkheden in het Schiebroekse verzorgings- en verpleeghuis, variërend van gastvrouw in de gezamenlijke huiskamer tot begeleider bij kerkdiensten. 'Ik wil ook wel koken en afwassen', bood een van de aanwezigen enthousiast aan. Maar daarvoor heeft Aafje vaste  krachten (en een afwasmachine) in huis, reageerde Elly. Eenmaal buiten zag ze hoe een bewoner in een rolstoel werd voortgeduwd voor een ommetje. 'Dat wil ik ook wel doen', zei diezelfde vrouw spontaan.

Helpende handjes

Met de statushouders gaan de mensen van team Noord op korte termijn bezien welke bezigheden ze wanneer het liefst zouden doen, zodat belangstellenden zo snel mogelijk op gesprek kunnen.
Een tweede groep potentiële zorgvrijwilligers gaat binnenkort op visite bij zorgcentrum Rubroek van Middin, in de naastgelegen wijk Crooswijk. Ook daar is behoefte aan helpende handjes. De bedoeling is dat onze cliënten daar, als kers op taart, taalondersteuning krijgen van enkele bewoners. Wederzijds profijt dus, in meer dan één opzicht…

Deel dit met anderen