Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

vrijdag 4 mei 2018

Samen in actie tegen uitzettingen naar Afghanistan | Teken de petitie!

Samen met negen andere mensen- en kinderrechtenorganisaties komen wij in actie tegen uitzettingen naar Afghanistan. Want terwijl het aantal burgerdoden in Afghanistan schrikbarend hoog is en aanslagen aan de orde van de dag zijn, blijft Nederland doorgaan met het uitzetten van Afghanen. Daar lopen ze een reëel risico gemarteld, ontvoerd of gedood te worden. Wij roepen de Nederlandse regering daarom op hier onmiddellijk mee te stoppen. Help jij mee? Teken de petitie!

 

Teken de petitie  >>

 

De Nederlandse overheid stuurt Afghanen, onder wie ook kwetsbare mensen zoals gezinnen met kinderen, gedwongen terug naar Afghanistan. Zo kan het zesjarige dove meisje Kalma elk moment met haar twee broertjes en ouders worden uitgezet. Bekijk hun verhaal in het filmpje hieronder.

Stuur ze niet terug

Gemeenten spreken zich uit tegen uitzetting

Afghanistan is, na Syrië, het meest gewelddadige land ter wereld. Alleen vorig jaar al vielen er ruim 10.000 burgerslachtoffers. Door de onveilige situatie besloot een aantal Nederlandse gemeenten dat het niet meer verantwoord is om mensen terug te sturen naar Afghanistan. Tot nu toe spraken de gemeenteraden van Maastricht, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Coevorden, Zeist, Wageningen en Rotterdam zich uit om (tijdelijk) niet mee te werken aan het uitzetten van Afghanen. Toch blijft dit vanuit de landelijke overheid wel het beleid. Deze maand zal het ministerie van Buitenlandse Zaken de veiligheidssituatie in Afghanistan opnieuw beoordelen. Wat VluchtelingenWerk en de andere negen organisaties betreft, kan de conclusie van het kabinet niet anders zijn dan meteen te stoppen met uitzettingen naar Afghanistan. Met onze petitie vragen we extra aandacht voor de situatie voor de uitzettingen. Teken ook!

 

Teken de petitie  >>

Overhandiging op 30 mei

Op 30 mei overhandigen de samenwerkende organisaties de handtekeningen aan Tweede Kamerleden voor de Tweede Kamer (in Den Haag).

Deelnemende organisaties

De organisaties die deze oproep doen zijn: Amnesty International, Defence for Children, Don’t send Afghans back, INLIA, PAX, Kerk in Actie, Save the Children, Stichting LOS, UNICEF Nederland en VluchtelingenWerk Nederland.

 

 

Deel dit met anderen