Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

dinsdag 18 juli 2017

Samen voor vluchtelingen – kom nu in actie!

Denk je eens in dat je de deur van je huis achter je dicht doet en nooit meer thuis komt. Voor miljoenen vluchtelingen wereldwijd is dit een feit. En eenmaal gevlucht, zijn sommige kwetsbare vluchtelingen nog steeds niet veilig. VluchtelingenWerk en Ben Jerry’s vinden het belangrijk dat we in actie komen voor deze mensen. Jij ook? Teken de petitie.

Om wie gaat het?

We voeren actie voor vluchtelingen die onder zeer moeilijke omstandigheden verkeren. Mensen die gevlucht zijn, bijvoorbeeld in een vluchtelingenkamp wonen en daar nóg steeds niet veilig zijn. Denk aan alleenstaande moeders, minderjarigen, mensen die slachtoffer zijn van marteling of lhbt’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). Zij komen in aanmerking voor een ‘uitnodiging’ van een Europees land, waar ze vervolgens bescherming krijgen. Dit noem je hervestiging.

Wat moet er gebeuren?

Nu is het moment om in actie te komen!  De Europese lidstaten beslissen binnenkort samen met het Europees Parlement over een cruciaal wetsvoorstel dat bepaalt hoeveel kwetsbare vluchtelingen uitgenodigd mogen worden om in een van de Europese lidstaten een veilig thuis te vinden. Dit hervestigingsplan is dé manier voor deze vluchtelingen om bescherming te krijgen. Maar zonder jouw steun lukt dit niet. Daarom willen we gezamenlijk aan politici een stem laten horen zodat we deze vluchtelingen een veilig thuis kunnen bieden!

Wat kun jij doen?

Vind jij ook dat Nederland en andere Europese landen meer vluchtelingen een veilig thuis moeten geven? Laat dan je stem horen en teken de petitie.  Dit najaar, tijdens een Europese top, brengen VluchtelingenWerk en Ben & Jerry’s jullie stemmen op een ludieke wijze onder de aandacht van Nederlandse en Europese politici.

Gezamenlijke actie

Gezamenlijk voeren wij actie onder de noemer Together for Refugees, home safe home.  Zodat meer vluchtelingen die in een uitzichtloze situatie zitten en zeer kwetsbaar zijn, een veilig thuis vinden in Europa. Deze actie is onderdeel van een Europese campagne die momenteel ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden wordt gevoerd. VluchtelingenWerk en Ben & Jerry’s delen de overtuiging dat er meer moet gebeuren voor vluchtelingen. Met deze campagne hopen wij dat meer kwetsbare vluchtelingen een plek krijgen in Europa.

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry's komt al 40 jaar op voor mensen in alle smaken. Opgericht door twee mannen die zich altijd hebben uitgesproken voor zaken die zij belangrijk vinden. Zo zetten zij zich eerder in voor het homohuwelijk. In Nederland organiseerden zij een actie om meer jongeren naar de stembus te krijgen, omdat democratie alleen werkt als iedereen meedoet. Nu spreken zij zich uit voor kwetsbare vluchtelingen. Waarom? Omdat zij vinden dat iedereen een veilig thuis verdient.

Teken de petitie

Deel dit met anderen