Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Meer nieuwsberichten

Persoonlijk verhaal

donderdag 19 oktober 2017

Samenwerken kan op allerlei manieren, van oma's tot een open kerkdienst

We werken veel met andere organisaties en mensen samen, waaronder kerken. Soms incidenteel, soms vaker. Twee mooie voorbeelden uit Dalfsen en Tiel.

Vakantieopa en -oma

In een vakantie hebben kinderen van vluchtelingen vaak niet zo veel te doen. Vanuit de gereformeerde kerken in Dalfsen werden Nederlandse opa’s en oma’s gekoppeld aan vluchtelingenkinderen.  De zestien ‘vakantiekleinkinderen’ genoten van alles wat er met hen ondernomen werd. Dat varieerde van samen cake bakken, dieren verzorgen, wandelen, winkelbezoek, naar de speeltuin, samen lezen tot spelen met eigen kleinkinderen. We kregen enthousiaste reacties van de kinderen en opa’s en/of oma’s.

Gezamenlijke kerkdienst in Tiel

De St. Maartenskerk in Tiel organiseerde een kerkdienst  over, voor en met vluchtelingen. Tijdens de dienst waren er zanggroepen van verschillende nationaliteit aanwezig. Ook vertelde een vrijwilliger over het werk met vluchtelingen in Tiel. De ochtend sloot af met heerlijke gerechten en hapjes.

 

Deel dit met anderen