Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

  • Tessa is vrijwillig jobcoach voor vluchtelingen.
    Tessa :
    'Er is maar één iemand nodig die vertrouwen heeft'
donderdag 23 november 2017

Slotconcert in Tilburg met 200 kinderen van AZC scholen

Afgelopen vrijdag 17 november brachten 200 kinderen van 4 AZC scholen samen met het Amersfoortse Jeugd Orkest de muziekproductie 'Broer' ten gehore in Factorium Podiumkunsten in Tilburg.

Afgelopen vrijdagmiddag 17 november traden 200 kinderen van vluchtelingen en asielzoekers op in het centrum voor kunsteducatie Factorium Podiumkunsten in Tilburg. Dit is tijdens het concert van het project Eigen-Wijs, waarbij kinderen vanuit vier AZC's naar Tilburg komen om samen met het Amersfoorts Jeugd Orkest de muziekproductie 'Broer' ten gehore te brengen. Het was een mooie middag vol muziek en bovenal vol plezier! Met als resultaat: 200 stralende kinderen die er samen een onvergetelijke middag van hebben gemaakt.

"Onbezorgd zingen is voor veel kinderen van vluchtelingen niet weggelegd. Ze krijgen al jong te maken met oorlog, geweld, onderdrukking en doodsangst", zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland. "De zorgen van hun ouders, de jarenlange onzekerheid, het gemis van familie en het verblijf in een asielzoekerscentrum kunnen ze tijdens de muzieklessen even achter zich laten."

In speciale muzieklessen op scholen in 13 AZCs hebben in totaal bijna 800 kinderen de afgelopen maanden hard gewerkt aan een gezamenlijk optreden. Dit wordt afgesloten met concerten in Factorium Podiumkunsten in Tilburg, in TivoliVredenburg in Utrecht en in de Tamboer in Hoogeveen. Het meedoe-concert 'Broer' is in opdracht van VluchtelingenWerk Nederland ontwikkeld door het Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck.

Filmpje over het slotconcert

 

Deel dit met anderen