Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

donderdag 8 maart 2018

Succes voor Ruim Baan: Jumbo van Oppen in Geleen wint VluchtelingenWerkAward

Jumbo van Oppen in Oud-Geleen neemt deel aan het project Ruim Baan en heeft hiervoor de VluchtelingenWerkAward voor ‘Beste bedrijf’ ontvangen.

“Jumbo van Oppen heeft echt maatschappelijke verantwoordelijkheid getoond”, zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland. De supermarkt koos voor een nieuwe aanpak: het combineren van vaktaal en ervaring opdoen op de werkvloer door maar liefst zeven vluchtelingen werkervaring te laten opdoen. Aangezien de vluchtelingen de taal nog aan het leren waren en in een supermarkt klantcontact zeer belangrijk is, heeft Jumbo hiermee zijn nek uitgestoken en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen. Deze combinatie van taal en werk geeft vluchtelingen zelfvertrouwen en vergroot de kans op een snelle integratie en op een betaalde baan. ”Ondanks dat personeel en dan met name vakkenvullers relatief eenvoudig te vinden zijn, bood Jumbo toch vluchtelingen uit Somalië en Eritrea een baan aan. Deze winkel is een groot voorbeeld voor andere vestigingen en andere organisaties in deze branche”, stelt Dorine Manson.

Project Ruim Baan

Jumbo van Oppen maakt deel uit van het project Ruim Baan. Hierbij gaat het om duurzame plaatsing van minimaal 300 statushouders in heel Limburg op trede 4/5/6 (werkervaringsplek/leerwerktraject/opleiding/betaald werk) d.m.v. één op één begeleiding door VluchtelingenWerk en actieve en constructieve samenwerking met Gemeenten, werkgevers, opleiders, uitzendbureaus, UAF en andere partners. Het project loopt van oktober 2016 t/m september 2019 en wordt gefinancierd door Provincie Limburg, diverse gemeenten in Limburg en eigen middelen van VluchtelingenWerk Zuid-Nederland.

 

Deel dit met anderen