Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

dinsdag 21 maart 2017

'Toen mijn vader een struik werd' vanaf 22 maart in de bioscoop

Vanaf morgen is de bijzondere familiefilm 'Toen mijn vader een struik werd' in de bioscoop te zien. Afgelopen zaterdag was in EYE (Amsterdam) de première. VluchtelingenWerk is partner van de film en was er zaterdag bij, mét de grote 'warm-hart'-kaart.

Bezoekers van de première konden een kaart met een mooie boodschap achterlaten. Ook acteurs Celeste Holsheimer (Toda in de film), Matsen Montsma (Plakkie), Teun Kuilboer (vader) en Susan Visser (hulpverlener) deden mee aan de actie en stuurden een kaart naar een vluchteling.

Je vader missen

Vooraf aan de première interviewde Dieuwertje Blok de Syrische zusjes Sara en Aya over hoe het is om je vader te missen. Hun vader, Mohamad, ontvluchtte eerst alleen het geweld in Syrië en vroeg in Nederland gezinshereniging aan. In dit filmpje vertellen Mohamad en zijn familie over de oorlog, het vluchten en hoe VluchtelingenWerk hen helpt.

Waar gaat de film over?

'Toen mijn vader een struik werd' is een familiefilm over vluchtelingenthematiek naar het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen. Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: haar vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint ze aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Uiteindelijk komt ze in het land van haar moeder terecht. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?

Film in de klas

VluchtelingenWerk Nederland is partner van deze film. Samen met Eye is er een speciaal lespakket met leuke opdrachten over deze film ontwikkeld. Kijk hier om deze aan te vragen.

Bekijk hier de trailer

Toen mijn vader een struik werd Trailer NL (2017) | Officiële trailer

Deel dit met anderen