Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

donderdag 31 oktober 2013

Uitspraak Europees Comité voor Sociale Rechten: uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen recht op opvang

De overheid moet zorgen voor basale voorzieningen voor mensen zonder rechtmatig verblijf die in Nederland leven. Zo heeft het Europees Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa bekend gemaakt.

Niet zonder voorzieningen op straat

Met dit voorlopig besluit reageerde het comité op een klacht die namens de Protestantse Kerk in Nederland door de Conference of European Churches was ingediend. Kortweg betekent dit dat uitgeprocedeerde asielzoekers niet zonder voorzieningen op straat mogen worden gezet.

Einde aan onmenselijke omstandigheden

VluchtelingenWerk is blij met deze maatregel, die een einde maakt aan de vaak onmenselijke omstandigheden waarin uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland leven. Door een eerdere uitspraak van het comité hebben gezinnen met kinderen onderdak gekregen in gezinslocaties. De bodemprocedure voor permanent recht op opvang loopt nog.

Deel dit met anderen