Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

dinsdag 7 november 2017

Succesvolle afsluiting VIP Maastricht

VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren) is een project waarbij heel gericht wordt gewerkt aan iemands toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt. Het talent en de expertise inventariseren en evalueren, de vertaalslag maken naar de Nederlandse arbeidsmarkt en de werkvloer.

Via dit project worden statushouders 'klaargestoomd' voor bijvoorbeeld sollicitatiesgesprekken en krijgen zij alle tips en tools aangereikt waarmee zij uiteindelijk meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in onder meer steden als Maastricht.

Eind oktober vond de tweede afsluitende VIP-sessie plaats in Maastricht. Deze sessie vond plaats bij Athos. Athos is een initiatief van Radar waarbij verschillende statushouders al langere tijd werkzaam zijn.
De deelnemers werden tijdens het voorschakelprogramma  van het project VIP intensief ondersteund door Jan Bergmans en Henny Stegen, beiden vrijwillig arbeidscoach bij VluchtelingenWerk Zuid-Nederland. Tijdens het programma gaf ook Manpower acte de presence bij het oefenen van sollicitatiegesprekken. Bij de afsluitende bijeenkomst hebben de deelnemers het certificaat ontvangen en was er naast de match gesprekken tussen werkgevers en statushouders een interactief gedeelte met werkgevers. Momenteel is alweer een derde VIP-groep bezig in Maastricht. Zij volgen de training bij de Rabobank.

Deel dit met anderen