Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

  • Vrijwilliger Ilse vernam dat het gevluchte nationale elftal van Eritrea in haar woonplaats werd opgevangen. Eén van de spelers werd haar taalmaatje.
    Ilse (39) :
    'Je kunt vluchtelingen zo makkelijk helpen!'
zaterdag 9 december 2017

VluchtelingenWerk kaart problemen inburgering aan bij Tweede Kamer

VluchtelingenWerk heeft vaak gewaarschuwd voor de risico’s van de invoering van de eigen verantwoordelijkheid voor vluchtelingen en voor marktwerking bij inburgering. Recente beleidswijzigingen laten helaas nog onvoldoende verbetering zien. Daarom heeft VluchtelingenWerk Nederland nogmaals aan de bel getrokken en heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer.

Op woensdag 13 december is er weer voor het eerst sinds februari dit jaar een Algemeen Overleg over inburgering. VluchtelingenWerk vraagt minister Koolmees prioriteit te geven aan het aanpakken van de problemen in de huidige inburgering, zodat deze voor de zomer 2018 zijn opgelost. Voor veel vluchtelingen die de afgelopen jaren met hun inburgering zijn gestart of eerdaags starten, valt er namelijk nog winst te behalen en is het hopelijk nog niet te laat.

 

Lees hier de brief van VluchtelingenWerk Nederland en de bijlage

 

Het AD berichtte over problemen bij inburgering en onze brief.

Deel dit met anderen

Kom in actie voor vluchtelingen op Koningsdag 2018