Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Wil je onze maandelijkse update met nieuws, persoonlijke verhalen en bijzondere acties niet missen? Hieronder schrijf je je in voor onze digitale nieuwsbrief. Nieuwsgierig? Bekijk een voorbeeld.

?VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy

Persoonlijk verhaal

dinsdag 5 september 2017

Kom naar de Open azc dag op zaterdag 23 september: check de locatie bij jou in de buurt

Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Zaterdag 23 september openen meer dan 50 asielzoekerscentra hun deuren voor publiek. Kom samen met je vrienden en familie langs en maak kennis met de bewoners!

 

Bekijk de locatie bij jou in de buurt!

De deelnemende locaties zijn geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, workshops en genieten van lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Neem je collega's, vrienden en familie mee! Bekijk de locatie en het programma bij jou in de buurt op openazc.nl.

Kom jij ook een bakkie doen met een vluchteling?

De koffie staat klaar op de Open azc dag! Op de meeste locaties komt ons ‘Bakkie doen-team’ langs. Vluchtelingen lopen er rond met koffietassen op hun rug. Zij bieden je graag een kopje koffie aan én een goed gesprek.

 

 

Derde editie

Waar ontmoetingen plaatsvinden, ontstaat begrip. Daarom organiseert VluchtelingenWerk dit jaar alweer voor de derde keer de Open azc dag, in samenwerking met het COA en het ministerie van Veiligheid en Justitie. De asielzoekerscentra worden gerund door het COA; VluchtelingenWerk is op de centra aanwezig als onafhankelijke belangenbehartiger. Alle partners zijn actief bij de asielprocedure en hechten belang aan draagvlak voor vluchtelingen.

Deel dit met anderen