Modeglossy Re|fuse in de winkels met opbrengst voor VluchtelingenWerk

Vanaf deze week is het eenmalige magazine Re|fuse te vinden in de betere kiosk, de boekhandel en museumshops of hier te bestellen. Het is een glossy over en door vluchtelingen waarvan de opbrengst is bestemd voor VluchtelingenWerk Nederland. VluchtelingenWerk vindt het magazine een ode aan vluchtelingen.

Het magazine is een initiatief van Olfa Ben Ali. Olfa is een kunstenaar van Tunesische afkomst, geboren in Frankrijk en als kunstenaar in Nederland gevestigd. In het magazine zijn artikelen te vinden van Ai WeiWei, Barbara Visser, Bas Kosters, Abdelkader Benali, Geertjan de Vugt, Blommers/Schumm, Tammam Azzam en vele anderen.

Persoonlijke verhalen achter de getallen

Het doel is door middel van een andere vorm en taal teruggeven van waardigheid aan hen die huis en haard in conflictgebieden hebben moeten verlaten. In het dagelijks nieuws gaat het over getallen. In Re|fuse Magazine gaat het over persoonlijke verhalen áchter die getallen. Omdat het zo’n beladen onderwerp is, is gekozen voor de vorm van een modeglossy waaraan vele professionals uit de mode- en kunstwereld een bijdrage leveren.

Andere visie op migratie

Re|fuse heeft een positieve kijk op het vluchtelingenvraagstuk en is voor iedereen die interesse heeft in mode en kunst en die behoefte heeft aan een andere visie op migratie.

Deel dit met anderen