VluchtelingenWerk start samen met Ben & Jerry’s een campagne voor vluchtelingen

VluchtelingenWerk vraagt samen met Ben & Jerry’s de komende maanden aandacht voor hervestiging. Wanneer de situatie voor vluchtelingen uitzichtloos is, zij extra gevaar lopen of kampen met een complexe medische aandoening of handicap, komen zij in aanmerking voor een veilige toegang tot Europa. Hiermee wordt voorkomen dat ze een gevaarlijke reis moeten ondernemen.

Oproep steun

Doel van de campagne is om  het aantal vluchtelingen dat hiervoor in aanmerking komt omhoog te krijgen. Dit is een belangrijke periode omdat de Europese Commissie een wetsvoorstel heeft ingediend met Europese afspraken over hervestiging. Er wordt hierover binnenkort stevig onderhandeld. We roepen het Nederlandse publiek op hun steun voor meer hervestiging uit te spreken en mee te helpen dit wetsvoorstel aan te laten nemen.

Schrikbarend laag aantal

Volgens de Verenigde Naties zijn er dit jaar alleen al 1.19 miljoen kwetsbare vluchtelingen die acuut hervestigd zouden moeten worden. Het aantal plekken dat landen wereldwijd hiervoor beschikbaar stellen is echter schrikbarend laag. In 2016 konden er 125.800 vluchtelingen via hervestiging elders in de wereld een nieuw leven opbouwen.

Onderdeel van Europese campagne

Deze campagne is onderdeel van een Europese campagne die ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden wordt gevoerd. In deze landen is IRC (International Rescue Committee) de organisatie waarmee Ben & Jerry’s samenwerkt. In Nederland werken Ben & Jerry’s en VluchtelingenWerk samen.

Houd onze e-mailnieuwsbrief en Facebook in de gaten voor de verdere ontwikkelingen van deze campagne!

Deel dit met anderen