Wat is 'Bakkie Doen?'

Op 20 juni 2019 - Wereldvluchtelingendag - is het evenement 'Bakkie Doen'! Door heel Nederland gaan vluchtelingen de straat op om kopjes koffie uit te delen aan voorbijgangers. Waarom is een ‘simpel’ bakkie koffie drinken met elkaar zo waardevol?

Samer (33): Van Syrische vluchteling naar vrijwilliger voor 'Bakkie Doen?'

Ervaringsdeskundige Samer vertelt over zijn werk als koffieschenker tijdens de campagne 'Bakkie Doen?' van VluchtelingenWerk. 'Ik hou van Nederlanders en van praten, dus toen er vrijwilligers werden gezocht voor 'Bakkie Doen?' dacht ik: 'Mooi, dat ga ik doen.' Samer vertelt waarom je als vluchteling vaak dapper moet zijn en het eerste stapje moet zetten.

Renée (17): ‘Geen vraag was te gek, ik mocht ze alles vragen'

Scholiere Renée wilde dolgraag eens een vluchteling ontmoeten.  Daarom ging ze op Wereldvluchtelingendag met haar klas langs bij de 'Bakkie Doen?' actie van VluchtelingenWerk. Haar eerste ontmoeting met vluchtelingen maakte direct veel indruk. 'Ik realiseerde me dat we eigenlijk nauwelijks verschillen.'

Bekijk de terugblikvideo 'Bakkie Doen?' op Wereldvluchtelingendag 2019

Terugblik 'Bakkie Doen?' Wereldvluchtelingendag 2019

 

 

Kon je er 20 juni niet bij zijn?

Vraag dan het bijzondere digitale koffiereceptenboekje 'Bakkie Doen?' aan met koffierecepten en verhalen van vluchtelingen zoals Mo, Nanthiny en anderen. Wist je dat Tamil-koffie ook een medicijn is? En dat in Eritrea zoute popcorn bij de koffie wordt geserveerd? Koffie staat wereldwijd symbool voor gezelligheid. Om elkaar te leren kennen of om bij te kletsen. De smaak en het ritueel zijn overal anders. Maar de betekenis is universeel: koffie verbindt! Je kunt ook voor € 2,50 het receptenboekje thuis in de brievenbus ontvangen.

Ja, ik wil het receptenboekje 'Bakkie Doen?' ontvangen >>

Deel dit met anderen