Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Brabant Centraal

SNV Brabant Centraal is een professionele vrijwilligersorganisatie aangesloten bij VluchtelingenWerk Nederland (VWN). Een belangenbehartigersorganisatie die op komt voor de rechten van vluchtelingen en hen helpt bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Dit gebeurt door juridische begeleiding, hulp bij participatie, ontmoeting en voorlichting. Vluchtelingen hebben dit hard nodig, want vluchten doe je immers niet zomaar.

Het wegwijs maken in de Nederlandse samenleving door aansporing tot zelfredzaamheid en het opbouwen van een sociaal netwerk wordt gerealiseerd door verschillende activiteiten, zoals hulp bij het leren van de Nederlandse taal; begeleiden op het gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg; ondersteunen bij gezinshereniging.

Daarnaast stimuleren wij ontmoetingen tussen verschillende culturen en geven wij voorlichting aan verscheidene groepen om het draagvlak bij het publiek te vergroten. Op de agenda staan de activiteiten van de komende tijd!

Nieuws

Vacatures

Wil jij als vrijwilliger, stagair of betaalde kracht aan de slag? Kijk in het vacature overzicht in welke functie jij een steentje bij kan dragen!

Uitgelicht

Like ons!

Volg ons!