Lees hier wat wij doen voor vluchtelingen

SNV Brabant Centraal ondersteunt asielzoekers bij de toelatingsprocedure en begeleidt nieuwkomers en vluchtelingen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Met als doel om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten waardoor ze zo snel mogelijk zelfstandig en volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. SNV zet zich ook in voor meer begrip voor vluchtelingen en nieuwkomers.

 • Arbeidsparticipatie

  Nieuwkomers met een verblijfsvergunning kunnen met hulp van SNV Brabant Centraal hun vaardigheden en kennis vergroten om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Bovendien maakt SNV Brabant Centraal werkgevers bewust van de kwaliteiten en...

  Lees verder
 • Inburgering

  Vluchtelingen en migranten die in Nederland een verblijfsvergunning krijgen en inburgeringsplichtig zijn moeten voldoen aan de Wet Inburgering. Inburgeraars zijn sinds 01-01-2013 zelf verantwoordelijk voor hun inburgering en moeten binnen drie...

  Lees verder
 • Integratie & participatie

  Een groot deel van de werkzaamheden van SNV Brabant Centraal in de gemeenten is gericht op het bevorderen van de integratie en participatie van cliënten. Dit wordt verzorgt in de fases 'Vestiging en Oriëntatie' en 'Taal en Participatie'.

  Lees verder
 • Voorlichting & ontmoeting

  SNV Brabant Centraal organiseert regelmatig activiteiten gericht op draagvlakbevordering en het stimuleren van ontmoeting en contact tussen verschillende culturen.

  Lees verder