Vluchtelingen op inburgeringsles

Veelgestelde vragen

We komen op voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Daar hoort ook bij dat we antwoorden geven op veelgestelde vragen. En dat we de feiten en cijfers rond dit onderwerp nauwlettend in de gaten houden. Daarom hebben we op deze pagina's de veelgestelde vragen én antwoorden gebundeld.

Asiel aanvragen in Nederland

Wat zijn vluchtelingen, asielzoekers en statushouders?  En hoe zit het met asielzoekers uit zogenoemde 'veilige landen'? We hebben prangende vragen rond asiel in Nederland op een rijtje gezet.

Geef nepnieuws geen kans en help mee met een gift

VluchtelingenWerk komt op voor de belangen van vluchtelingen in Nederland. Dat doen we onder andere door gevraagd en ongevraagd de publieke discussie te voeden met de juiste cijfers en informatie. Jouw steun is onmisbaar voor ons werk. Help mee en doe een gift.

Ja, ik help mee!

Vluchten naar Europa en Nederland

We krijgen vaak vragen over hoe en waarom vluchtelingen naar Europa en Nederland vluchten. Bijvoorbeeld: waarom vluchten asielzoekers door andere Europese landen naar Nederland toe, waarom worden vluchtelingen niet in de regio opgevangen?

Een nieuw leven voor vluchtelingen in Nederland (integratie)

Als een vluchteling in Nederland mag blijven, komt er veel op hen af: van een huis in een gemeente tot werk zoeken. We krijgen vaak vragen over de opbouw van hun nieuwe leven in Nederland. Zoals: krijgen vluchtelingen alles gratis?

Asiel afgewezen of uitgeprocedeerd

Waarom blijven asielzoekers als hun aanvraag is afgewezen? Waarom zet Nederland uitgeprocedeerde asielzoekers niet allemaal het land uit? We geven graag antwoord op deze vragen, omdat het antwoord vaak genuanceerder ligt dan menigeen denkt.

Algemene veelgestelde vragen

Een belangrijk allegaartje aan vragen die we veel krijgen in onze mailbox en op social media. Van 'waarom laten mensen hun gezin achter' tot 'gaan vluchtelingen op vakantie naar hun land van herkomst'?

 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: