Belangrijke informatie in je eigen taal

[ Belangrijke informatie in je eigen taal ]

Op deze website vind je relevante informatie voor vluchtelingen in je eigen taal: فارسی, Somali, العربية, English, دریFrançais, en ትግርኛAls je nieuw in Nederland bent, zijn veel dingen onbekend en complex. Zolang je de Nederlandse taal nog niet machtig bent, is het moeilijk de juiste informatie te vinden. Terwijl je allerlei belangrijke zaken moet regelen over onderwerpen als:

Als je geen asiel krijgt

[ Als je geen asiel krijgt ]

Informatie voor kinderen

[ Informatie voor kinderen ]

Ben je jonger dan 18 jaar en op zoek naar informatie over school, wonen in een asielzoekerscentrum of de Nederlandse cultuur? De Kindertelefoon en VluchtelingenWerk hebben een website speciaal voor vluchtelingenkinderen. Ga naar: www.tell-me.nl

Ook in juli en augustus 2019 hebben we voor vluchtelingkinderen weer vakantieweken. Er zijn vakanties voor kinderen, jongeren en voor eenoudergezinnen. Benieuwd? Ga naar www.kindervakantieweken.nl

Over VluchtelingenWerk

[ Over VluchtelingenWerk ]

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Onze beroepskrachten en vele vrijwilligers zetten zich in voor de bescherming van asielzoekers en vluchtelingen door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijke participatie. Wij baseren ons werk op de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens.

Feedback op deze website?

[ Feedback op deze website? ]

Deze website is met zorg samengesteld door VluchtelingenWerk Nederland. Als je een fout ontdekt, laat het ons dan in het Nederlands of Engels weten op forrefugees@vluchtelingenwerk.nl.

Contact en advies

[Contact]

Als je persoonlijk advies of begeleiding nodig hebt, kun je contact opnemen met VluchtelingenWerk in jouw opvanglocatie of gemeente. Typ hieronder de plaatsnaam of postcode waar je verblijft.

Tijdens een Spreekuur kun je bij ons terecht met je vragen. Als hierboven 'Juridisch spreekuur' staat, is dat spreekuur bedoeld voor zaken rond je verblijfsstatus of gezinshereniging.

Als VluchtelingenWerk niet actief is in jouw gemeente, worden hierboven de contactgegevens van het regionale hoofdkantoor getoond. Neem dan contact op met jouw gemeente of de organisatie die in jouw gemeente vluchtelingen begeleidt.