Belangrijke informatie in je eigen taal

[ Belangrijke informatie in je eigen taal ]

Op deze website vind je relevante informatie voor vluchtelingen in je eigen taal: فارسی, Somali, العربية, English, دری, Français, ትግርኛ en Türkçe. Als je nieuw in Nederland bent, zijn veel dingen onbekend en complex. Zolang je de Nederlandse taal nog niet machtig bent, is het moeilijk de juiste informatie te vinden. Terwijl je allerlei belangrijke zaken moet regelen. Informatie over deze zaken vind je op deze website.

VluchtelingenWerk blijft bereikbaar in ‘corona-crisis’

[ VluchtelingenWerk blijft bereikbaar in ‘corona-crisis’ ]

De dienstverlening van VluchtelingenWerk gaat ook tijdens de ‘corona-crisis’ door. Vluchtelingen kunnen in deze onrustige periode op onze steun blijven rekenen. We blijven vragen behandelen. Maar we doen dit de komende tijd op een andere manier. Veel vragen kunnen we via de telefoon of email of whatsapp beantwoorden. Als dat niet mogelijk is, kan de teamleider van VluchtelingenWerk besluiten dat je een afspraak op ons kantoor krijgt.

Dus: bel of mail je vraag. Kijk voor het telefoonnummer en mailadres op de poster die op ons kantoor hangt.
Of kijk op deze pagina in de rechterkolom (op desktop en laptop) of onderaan (op smartphone) en type in de witte balk je woonplaats in.

Heb je geen contactpersoon bij VluchtelingenWerk? Bel dan naar de corona-helpdesk (pdf): telefoon (085) 580 88 00.

Heb je vragen over gezinshereniging en corona? Neem dan contact op met de locatie van VluchtelingenWerk of zie de website van de IND, met in het Engels informatie over de gevolgen voor de dienstverlening van de IND.

Voor meer informatie over corona:

Als je geen asiel krijgt

[ Als je geen asiel krijgt ]

Informatie voor kinderen

[ Informatie voor kinderen ]

Iedere zomer in juli en augustus organiseren we voor vluchtelingkinderen vakantieweken. Er zijn vakanties voor kinderen, jongeren en voor eenoudergezinnen. Benieuwd? Ga naar www.kindervakantieweken.nl

Over VluchtelingenWerk

[ Over VluchtelingenWerk ]

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Onze beroepskrachten en vele vrijwilligers zetten zich in voor de bescherming van asielzoekers en vluchtelingen door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijke participatie. Wij baseren ons werk op de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens.

Feedback op deze website?

[ Feedback op deze website? ]

Deze website is met zorg samengesteld door VluchtelingenWerk Nederland. Als je een fout ontdekt, laat het ons dan in het Nederlands of Engels weten op forrefugees@vluchtelingenwerk.nl.

Contact en advies

[Contact]

Als je persoonlijk advies of begeleiding nodig hebt, kun je contact opnemen met VluchtelingenWerk in jouw opvanglocatie of gemeente. Typ hieronder de plaatsnaam of postcode waar je verblijft.

Tijdens een Spreekuur kun je bij ons terecht met je vragen. Als hierboven 'Juridisch spreekuur' staat, is dat spreekuur bedoeld voor zaken rond je verblijfsstatus of gezinshereniging.

Als VluchtelingenWerk niet actief is in jouw gemeente, worden hierboven de contactgegevens van het regionale hoofdkantoor getoond. Neem dan contact op met jouw gemeente of de organisatie die in jouw gemeente vluchtelingen begeleidt.