Voortgezet onderwijs: Educatiemateriaal

Geef je les aan het voortgezet onderwijs? Dan kun je onderstaande lespakketten gratis inzetten bij jou in de klas.

 


 interactief lesmateriaal voor de klas

nieuw lespakket!

Geef vrijheid een gezicht 

Oorlog, onderdrukking en vluchten: het is van alle tijden. In het online lesmateriaal 'Geef vrijheid een gezicht' ontmoeten vluchtelingen van toen en nu elkaar. In deze film praten zij over oorlog, vluchten en vrijheid en geven handvatten om het gesprek hierover in de klas aan te gaan.

Voor VMBO Onderbouw:

Voor VMBO bovenbouw:

Voor havo/vwo:


Op de vlucht

In dit lespakket leren leerlingen onder meer waarom mensen vluchten en wat het verschil is tussen vluchtelingen en migranten. We behandelen vooroordelen, scheiden feiten van meningen, en gaan in op wat een vluchteling meemaakt. We leren leerlingen een gefundeerde mening te vormen over dit onderwerp.

  • Het lespakket is voor verschillende niveaus verkrijgbaar.
  • Het lespakket is beschikbaar via Codename Future. Na de aanmelding ontvang je een account voor de docentenomgeving, met daarin de digibordlessen en docentenhandleiding.
  • Download het lespakket via Codename Future

Gastles: vluchteling in de klas (ook online mogelijk)

Onder het motto Bekend maakt Bemind gaat jouw klas in gesprek met iemand die zelf heeft moeten vluchten. Zo krijgt een vluchteling het podium. Twee getrainde vrijwilligers komen langs in de klas, één van hen heeft een vluchtelingachtergrond. Zijn of haar persoonlijke verhaal staat centraal in de gastles. Natuurlijk is er veel ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen. Bekend maakt Bemind kan goed worden ingezet in het kader van onderwijs over burgerschap.
ok een online voorlichting is nu mogelijk!


Kom in actie voor vluchtelingen

Samen met de klas in actie komen voor vluchtelingen? Op ons actieplatform delen we inspiratie en geven we tips en ondersteuning bij het opzetten van acties. Iedereen in roze naar school, een hiphop-challenge of een skatewedstrijd? Bedenk iets creatiefs dat bij je leerlingen past of laat hen zelf een actie bedenken. Samen geld ophalen versterkt je teamgevoel als klas.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: