Niemand vlucht vrijwillig: Tv-spot

Drie vluchtelingen vertellen hun verhaal in onze gloednieuwe tv-spot voor de campagne 'Niemand vlucht vrijwillig. Wat zou jij doen?'. Deze helden vertellen openhartig over het moment dat ze móésten vluchten en over de tocht naar Nederland. Achter de camera stonden ook mensen met een vluchtelingachtergrond.

Niemand vlucht vrijwillig | VluchtelingenWerk Nederland - september 2019

Mooie samenwerking

 

In de industriële omgeving van de oude lijmfabriek in Delft vonden in maart 2019 de opnames van onze tv-spot plaats. Van make-up artist Tamer uit Syrië tot assistent-regisseur Raffi uit Iran: een groot gedeelte van de filmcrew bestond uit mensen met een vluchtelingachtergrond. We werkten namelijk samen met The Buddy Film Project, een startloket en podium voor gevluchte professionele filmmakers en creatieven. Deze dynamiek zorgde voor emotionele momenten én prachtige beelden. Regisseur Dewi: 'Het was voor de deelnemers soms best zwaar, omdat ze weer terug moesten naar die emotie van het moment dat ze de deur achter zich dicht trokken en besloten: nu ga ik weg.' Assistent-regisseur Raffi: 'Het was een mooie dag. Mensen vertelden heftige verhalen over hun moeilijke reis naar Nederland, terwijl ze nog allemaal kunnen lachen. Wat een kracht!'

Behind the scenes

Samen werkten we hard aan de realisatie van de tv-spot. We kijken terug op een vruchtbare en creatieve samenwerking met The Buddy Film Project. Het was een speciale dag: bekijk een korte video met beelden van de opnames.

Making of .... | VluchtelingenWerk Nederland

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: