vrijdag 16 juni 2017

20 juni 2017 Wereldvluchtelingendag: Vluchtelingen gaan een bakkie doen in zeven steden

Op Wereldvluchtelingendag dinsdag 20 juni 2017 gaan vluchtelingen in Den Haag, Arnhem, Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch en Heerlen koffie aanbieden aan Nederlanders om met hen in gesprek te komen. Met koffietanks op de rug gaan zij kopjes koffie uitdelen aan voorbijgangers en politici. De actie 'Bakkie doen' is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland. De organisatie hoopt die dag meer dan duizend ontmoetingen tot stand te brengen om Nederlanders en vluchtelingen verder met elkaar te verbinden.

Koffie verbindt

"Vluchtelingen in Nederland willen graag nieuwe mensen leren kennen. Het gevoel krijgen van 'erbij horen' draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland", zegt directeur van VluchtelingenWerk Nederland, Dorine Manson. "Ook van Nederlanders horen we dat zij graag in contact willen komen met vluchtelingen. Samen een kop koffie drinken en een gesprek aangaan is iets universeels, want koffie verbindt." Johnny uit Syrië (22) deelt koffie uit in Den Haag: "Ik wil hiermee de afstand tussen vluchtelingen en Nederlanders verkleinen, dat zorgt voor meer begrip."

Filmpje: Bakkie doen met Mo

Mo Hersi vluchtte in 1989 van Ethiopië naar Nederland. Op Wereldvluchtelingendag, dinsdag 20 juni, gaat hij op zoek naar verbinding en ontmoetingen. En waarmee anders kan je dit beter doen dan met een bakkie koffie? Bekijk hieronder een filmpje met Mo in de hoofdrol.

Bakkie doen? Wereldvluchtelingendag 20 juni 2017

Deel dit met anderen