maandag 2 mei 2016

Eerste vluchtelingen krijgen training om 'arbeidsmarktfit' te worden

De eerste vluchtelingen zijn in Leidschendam gestart met hun trainingen om 'arbeidsmarktfit' te worden. De Nederlandse arbeidsmarkt kent heel wat geschreven én ongeschreven regels. Een gedegen training hierover is voor vluchtelingen van groot belang als ze aan het werk willen.

Nieuw project

Deze trainingen vormen een belangrijk onderdeel van het nieuwe project Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP). In dit project wordt een vluchteling gekoppeld aan een vrijwillige arbeidscoach, waarmee een individueel actieplan wordt opgesteld. Binnen het actieplan staan diverse persoonlijke doelen, waarmee de vluchteling aan de slag gaat. Eerst in groepstrainingen, later met het opdoen van ervaringen op de werkvloer. In vrijwel heel Nederland zoeken we momenteel arbeidscoaches. Klik hier voor de mogelijkheden vrijwilliger te worden.

Bedrijven interesseren

Deze inspanningen moeten uiteindelijk ertoe leiden dat 1500 vluchtelingen klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Maar is de arbeidsmarkt ook klaar voor vluchtelingen? Daarom brengen we werkgevers in contact met vluchtelingen door het organiseren van ontmoetingsactiviteiten, werkbezoeken, stage-cafés, expertmeetings en het inzetten van rolmodellen. Door het bedrijfsleven het potentieel van vluchtelingen te laten ervaren, hopen we dat meer bedrijven hun deuren openen en stages of vrijwilligerswerk aan vluchtelingen gaan aanbieden. Bent u werkgever en wilt u meer hierover weten? Klik hier.

Dit project wordt medegefinancierd door het Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF) en de Rabobank Foundation.

Deel dit met anderen