maandag 15 juli 2013

Gezinshereniging: breng een verscheurd gezin weer samen

Veel vluchtelingen laten tijdens hun vlucht noodgedwongen hun partner en kinderen achter in gevaarlijke omstandigheden. Ook al zijn ze zelf veilig in Nederland, de spanning en onzekerheid over het lot van hun gezinsleden is ondraaglijk. Help mee en zorg ervoor dat gezinnen weer herenigd worden.

Geen stressvolle interviews

Een gezin hoort bij elkaar te zijn. Sinds vorig jaar hoeven veel biologische kinderen gelukkig geen stressvolle interviews meer te ondergaan. Een kleine, maar zeer belangrijke versoepeling dankzij de lobby van VluchtelingenWerk. Zij krijgen nu een DNA-test aangeboden. Daardoor krijgen nu meer gezinnen toestemming voor gezinshereniging. Na toestemming voor hereniging is er nog een financiële drempel: vliegtickets en officiële documenten zijn duur.

Help een gezin te herenigen

Een hereniging kost gemiddeld 1000 euro per gezin. De meeste gezinnen kunnen dit niet opbrengen en doen een beroep op ons VluchtelingenFonds. Helaas is dit fonds zo goed als leeg, maar er liggen wel al honderden goedgekeurde aanvragen. Wilt u een financiële bijdrage geven, zodat we kinderen en ouders weer bij elkaar kunnen brengen? Ga dan naar onze doneerpagina.   

Update onze lobby voor beter beleid

Staatssecretaris Teeven is niet bereid de gehoren te verbeteren die kinderen van vluchtelingen moeten ondergaan voor zij met hun ouders kunnen herenigen. Dat staat in een brief van de staatssecretaris. VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children vinden de reactie van staatssecretaris Teeven op het rapport ‘Hoe lang duurt het nog voor wij naar onze moeder kunnen’ en het rapport van de Kinderombudsman onbegrijpelijk. Lees hier meer over.

Filmpje over gezinshereniging

Bekijk een filmpje over de rol van VluchtelingenWerk bij gezinshereniging. Wat moet er allemaal gebeuren voordat een gezin kan herenigen? Alex van VluchtelingenWerk hielp Amy met alle procedures. Haar zoontje Ibrahim moest negen maanden lang in een vreemd land wachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over gezinshereniging