woensdag 10 juli 2019

Kom naar de Open azc dag 2019

Op zaterdag 28 september 2019 openen veel asielzoekerscentra (azc's) hun deuren voor bezoekers. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het leven op een azc? Kom dan zeker langs.

Je bent van harte welkom

Met het openstellen van de azc’s willen we je een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan op zaterdag 28 september - tevens Nationale Burendag - open voor iedereen!

Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Door ontmoetingen tussen Nederlanders en de bewoners van het asielzoekerscentrum ontstaat er begrip voor de situatie van vluchtelingen in Nederland. Daarnaast vertellen organisaties je graag meer over hun werkzaamheden op de opvanglocatie. Zet deze bijzondere dag alvast in jouw agenda!

Locaties en programma

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het programma. De locaties die deelnemen staan op openazc.nl. Hier kun je ook je e-mailadres achterlaten, dan ontvang je updates over de deelnemende locaties en het programma van de Open azc dag.

Naar de deelnemende locaties >>

De Syrische broers Johnny en Khose nodigen je graag uit

Kom jij ook naar de Open azc dag 2019?

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Samenwerkende partners

Voor de vijfde keer organiseert VluchtelingenWerk in samenwerking met het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid een Open azc dag. De organisatie staat dit jaar ook stil bij hun jubilea. Samen met de IND bestaat het COA 25 jaar en behartigt VluchtelingenWerk Nederland al 40 jaar de belangen van asielzoekers en vluchtelingen.