woensdag 10 juli 2019

Kom naar de Open azc dag 2019

Op zaterdag 28 september 2019 openen veel asielzoekerscentra (azc's) hun deuren voor bezoekers. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het leven op een azc? Kom dan zeker langs.

Je bent van harte welkom

Op zaterdag 28 september - tevens Nationale Burendag - staan de deuren van veel asielzoekerscentra van 13.00 tot 16.00 uur voor iedereen open. Kom ook en neem je vrienden, collega's en familie mee!

Door ontmoetingen tussen Nederlanders en de bewoners van het asielzoekerscentrum ontstaat er begrip voor de situatie van vluchtelingen. Daardoor vergroten we het draagvlak en krijgen bezoekers een beeld van het werk dat VluchtelingenWerk en andere organiserende partijen doen. Zet deze bijzondere dag alvast in jouw agenda!

Locaties en programma

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het programma. De locaties die deelnemen staan op openazc.nl.  Hier kun je ook je e-mailadres achterlaten, dan ontvang je updates over de deelnemende locaties en het programma van de Open azc dag.

Naar de deelnemende locaties >>

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Samenwerkende partners

Voor de vijfde keer organiseert VluchtelingenWerk in samenwerking met het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid een Open azc dag. De asielzoekerscentra worden gerund door het COA; VluchtelingenWerk is op de centra aanwezig als onafhankelijke belangenbehartiger. Alle partners zijn actief bij de asielprocedure en hechten belang aan draagvlak voor vluchtelingen.

Terugblik Open azc dag 2018

Terugblik Open azc dag 2018