maandag 1 mei 2017

Kom ook naar de Bevrijdingsfestivals op 5 mei!

Vrijdag 5 mei is het Bevrijdingsdag. We herdenken dan 72 jaar vrijheid. Op bevrijdingsfestivals door heel Nederland vieren we feest! VluchtelingenWerk is aanwezig op verschillende bevrijdingsfestivals.

VluchtelingenWerk op bevrijdingsfestivals

Ben je op 5 mei in Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle? In deze steden staan wij met een stand, kom je ook langs? Ga in gesprek met vluchtelingen en vrijwilligers. Bij de stand van VluchtelingenWerk in Den Haag kan je ook nog een inburgeringstoets doen. Vluchtelingen stellen aan bezoekers vragen die voorkomen bij hun inburgeringsexamen en kijken of deze mensen daarvoor slagen.

Bevrijdingsdans in Amsterdam

Op het Museumplein in Amsterdam vindt dit jaar een bijzonder evenement plaats. Met verschillende dansoptredens wordt daar de vrede gevierd. Wij zien vooral uit naar het optreden van de Syrische danser Ahmad Joudeh, bekend van de documentaire ‘Dance or Die’. Met zijn beladen choreografie en dans worden we eraan herinnert dat vrede helaas niet overal zo vanzelfsprekend is. Kijk hier voor alle tijden en het hele programma.

Parweez leest voor over vrijheid

Parweez vluchtte meer dan 15 jaar geleden uit Afghanistan. In juni wordt hij voor het eerst vader en daarom heeft hij voor zijn nu nog ongeboren kind een brief over vrijheid geschreven. Op 5 mei gaat hij bij NPO 1 bij de Nationale Viering Bevrijding 2017 om 12 uur hier een stukje uit voorlezen. Er is dan een tafel met gesprekken onder leiding van Nasrdin Char. Parweez deed in 2014 mee aan onze campagne Tegengeluid. Lees zijn inspirerende verhaal.

Deel dit met anderen