dinsdag 3 mei 2016

Kom ook naar de Bevrijdingsfestivals op 5 mei!

Aanstaande donderdag 5 mei is het Bevrijdingsdag. In heel Nederland staan we stil bij 71 jaar vrijheid. Op 14 bevrijdingsfestivals vieren we feest. VluchtelingenWerk is aanwezig op verschillende bevrijdingsfestivals. Kom ook en bezoek onze stand in Zwolle, Wageningen, Utrecht, Almere, Den Bosch, Rotterdam, Assen en Den Haag.

 

Vluchtelingen vertellen hun verhaal

Extra bijzonder is dat op alle bevrijdingsfestivals om 5 voor 5 een vluchteling op het podium zijn of haar persoonlijke verhaal mag vertellen. Kijk hier waar alle bevrijdingsfestivals zijn en kom luisteren naar deze bijzondere verhalen. Op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vind je achtergrondinformatie en actitiviteiten.

Mohamad: eindelijk een leven in vrijheid

Mohamad heeft aan den lijve ondervonden hoe belangrijk vrijheid is. In Syrie kon hij niet meer zorgeloos over straat lopen. 'Ik stak met een vriend de straat over. Het volgende moment lag hij bloedend op de straat. (...) Een scherpschutter. Een veilige wijk kan binnen een minuut onveilig worden. Eén minuut kan al fataal zijn.' Bekijk het filmpje waarin hij over zijn vlucht vertelt en over de hereniging met zijn vrouw en dochters.

Deel dit met anderen