donderdag 17 november 2011

Paul Mbikayi is de Ambassadeur van de Verdraagzaamheid

Foto: www.nicenieuwwest.nl

Paul Mbikayi is door het Paleis van de Verdraagzaamheid uitgeroepen tot Ambassadeur. Ruim 37 procent van de stemmen gingen naar hem. Hij is heel blij met de titel: "Ik wil heel graag het goede voorbeeld geven en anderen stimuleren ook verdraagzaam te zijn." Kijktip: vrijdagmiddag 18 november om 17:05 uur op Nederland 2 wordt de kersverse Ambassadeur gevolgd door 'Schepper & Co'.

De verkiezing

Omdat succesvol samenleven beter gaat met een flinke scheut verdraagzaamheid organiseert ‘Het Paleis van de Verdraagzaamheid’ dit jaar voor het eerst de verkiezing van de ‘Ambassadeur en Ambassade van de Verdraagzaamheid’. De titel wordt toegekend aan een persoon én een organisatie die zich het afgelopen jaar uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor dat betere begrip voor elkaar.

Ambassade van de Verdraagzaamheid

Het Huis van de Wereld in Tilburg mag zich dit jaar 'Ambassade van de Verdraagzaamheid' noemen. Dit Huis is een broedplaats voor multiculturele ontmoeting en mondiale bewustwording en is een initiatief van onder meer Stichting Nieuwkomers en VluchtelingenWerk Brabant Centraal.

Paul ‘in een notendop’

Paul Mbikayi is vluchteling uit Zaïre (tegenwoordig Congo) en betekent als Vluchtelingen Ambassadeur niet alleen veel voor VluchtelingenWerk, maar ook voor vluchtelingen in Nederland. Toen hij een verblijfsvergunning kreeg, maakte hij door heel Nederland een fietstocht om iedereen te bedanken die hem had geholpen. Paul Mbikayi roept vluchtelingen op hun verhaal te vertellen als Nederlanders daar om vragen. “Juist als mensen naar je verhaal vragen, blijkt daar hun interesse uit. Nederlanders zijn heel direct. Dat is even wennen, maar het komt uit een goed hart.” Paul Mbikayi spreekt over zijn ervaringen als vluchteling, zoals onlangs nog bij de Umbrella March van VluchtelingenWerk in Utrecht op Wereldvluchtelingendag. Ook geeft hij voorlichting op scholen en inspireert hij andere vluchtelingen hetzelfde te doen.

Meer informatie

Naast Paul Mbikayi waren onder meer Arie Boomsma, Tofik Dibi, Ellie Lust en Jörgen Raymann genomineerd. Meer informatie: www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl.
 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: