woensdag 15 juni 2016

Stay Human roept op tot medemenselijkheid

Het vluchtelingenvraagstuk levert verhitte debatten op. Wat je hoort zijn vooral extreme standpunten. Voor de genuanceerde mening is weinig aandacht. Om daar verandering in te brengen, start vandaag de campagne Stay Human. Met deze campagne sterkt VluchtelingenWerk, met tientallen andere organisaties, het geluid van de grote middengroep.

VluchtelingenWerk is een van de initiatiefnemers van de draagvlakcampagne Stay Human. Inmiddels hebben tientallen maatschappelijke organisaties en bedrijven zoals Amnesty International, Unicef Nederland, Greenpeace en Scouting Nederland zich aangesloten. Gezamenlijk zetten zij zich in om de nuance terug te brengen in het gepolariseerde vluchtelingendebat, dat momenteel wordt gedomineerd door de geluiden van voor- en tegenstanders.

Aandacht voor de grote meerderheid

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction naar het draagvlak voor vluchtelingen blijkt dat het merendeel van de Nederlandse bevolking positief, of op zijn minst neutraal, staat tegenover de opvang van vluchtelingen. Er is een ‘positieve werkelijkheid’ die onderbelicht blijft. Daar wil Stay Human verandering in brengen. Met name door het al bestaande draagvlak zichtbaar te maken, te bundelen en versterken. 

Podium voor positieve initiatieven

Op stayhuman.nu vind je allerlei positieve initiatieven voor vluchtelingen uit het hele land. Benieuwd naar alle mooie lopende acties of zelf een activiteit aanmelden? Ga naar de website!

Deel dit met anderen