dinsdag 20 november 2018

Stuur een kaartje naar een vluchtelingkind!

In Nederland groeien duizenden kinderen op in asielzoekerscentra. Zij leven met grote zorgen: mag ik in Nederland blijven? Zal ik mijn familie en vriendjes ooit weer terugzien? Tot en met 10 januari kunnen mensen via onze website een kaartje voor hen aanvragen en hen op die manier laten weten dat ze er in Nederland niet alleen voor staan!

Hoe schrijf je een Happy-kaart naar een vluchtelingkind

Dieuwertje Blok en Mo geven het startsein

Kinderen van basisschool De Heliotroop hadden 20 november, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, de primeur: zij mochten als eerste met de hele klas een kaartje schrijven aan vluchtelingkinderen in Nederland. Ze ontvingen de kaartjes uit handen van onze ambassadeurs Dieuwertje Blok en Mo. De kaarten werden daarna meteen overhandigd aan vluchtelingkinderen die in het asielzoekerscentrum in de buurt verblijven. Dat leverde een hoop blije gezichtjes op!

Laat jij vluchtelingkinderen ook weten dat ze er niet alleen voor staan?

Ga naar vluchtelingenwerk.nl/kaart en vraag ook een kaart aan! Op de voorkant van de kaart staan vrolijke stickers. Op de achterkant kun je vragen invullen en een mooie wens schrijven. Stuur de kaart naar ons terug en wij bezorgen hem bij een kind op een asielzoekerscentrum.

Een kaart aanvragen met de hele klas, vereniging of andere instelling?

Scholen kunnen een speciaal actiepakket aanvragen. Hierin zitten ook stickerkaarten voor de hele klas. Lees er meer over op vluchtelingenwerk.nl/scholen. Verenigingen of andere instellingen kunnen een aanvraag doen voor meerdere kaarten op vluchtelingenwerk.nl/instellingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit met anderen