woensdag 15 maart 2017

VluchtelingenWerk Nederland doet aangifte van DDoS-aanval

VluchtelingenWerk Nederland doet aangifte van een DDoS-aanval op haar website. Naar aanleiding van recente berichtgeving over DDoS-aanvallen op Kieskompas en Stemwijzer deed de vluchtelingenorganisatie nader onderzoek naar een DDoS-aanval waar VluchtelingenWerk recent mee te kampen heeft gehad. De aanval blijkt nu samen te vallen met de lancering van een verkiezingsactie op 1 maart.

VluchtelingenWerk beoordeelde de verkiezingsprogramma’s op ‘vluchteling-vriendelijkheid’. De aanval volgde direct na de lancering van een verkiezingsactie. De intentie van de aanvallers is onbekend. Vanwege een mogelijk verband met de aanvallen op de kieswijzers doet de vluchtelingenorganisatie aangifte bij de politie.

Bij de aanval zijn geen gegevens op straat komen te liggen. Het doel lijkt het verstoren van de toegankelijkheid van de website van VluchtelingenWerk te zijn geweest. Dat is nauwelijks gelukt. Door maatregelen te treffen lijkt de website tijdens en sinds de aanval niet offline te zijn geweest, maar werkt de website wel trager dan normaal.

Deel dit met anderen