donderdag 16 juni 2016

VluchtelingenWerk roept op tot meer begrip. Laat jij ook je stem horen op Wereldvluchtelingendag?

Een goede integratie is belangrijker dan ooit. Vluchtelingen moeten actief deel kunnen uitmaken van onze samenleving. Dat kan niet zonder de hulp en steun van de Nederlandse bevolking. Want wat heb je aan veiligheid, als je vervolgens wordt buitengesloten? VluchtelingenWerk roept daarom op tot meer begrip voor vluchtelingen. Lees wat jij, voor Wereldvluchtelingendag, kunt doen!

 

Teken de rijdende petitie en laat je stem horen!

Wanneer het over vluchtelingen gaat, overheerst vaak het geluid van de 'tegenstanders'. Dat terwijl Nederland vol is met gastvrije mensen die begrip hebben voor vluchtelingen. Laat nu zien dat vluchtelingen op jou kunnen rekenen en teken onze rijdende petitie. Dan komt ook jouw naam op een unieke tram die tijdens Prinsjesdag door Den Haag rijdt. Teken snel, want VOL = VOL. Lees meer!

 

 

Lees de motivatie van anderen

Vind jij het ook belangrijk om 'iets' voor vluchtelingen te doen? Dan ben je niet de enige. Tijdens de campagne Reken op mij, vertellen 'gewone' Nederlanders waarom zij het belangrijk vinden om vluchtelingen te steunen. Lees onder meer de verhalen van Rutger en Margot.

 

Deel bijzondere initiatieven

VluchtelingenWerk is een van de initiatiefnemers van de draagvlakcampagne StayHuman. Met deze campagne slaan tientallen maatschappelijke organisaties de handen ineen. Samen zetten zij zich in om de nuance terug te brengen in het vluchtelingendebat. Dat doen zij onder meer door positieve initiatieven te bundelen op de website stayhuman.nu. Laat je inspireren of meld een activiteit aan op de website!

 

Zet alvast in je agenda: 24 september, Open azc dag

Op zaterdag 24 september openen ruim zeventig asielzoekerscentra door heel Nederland de deuren voor publiek tijdens de Open azc dag! Het programma verschilt per locatie, maar overal worden bezoekers uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners. Ook kunnen zij meedoen aan creatieve workshops en genieten van hapjes en drankjes uit landen over de hele wereld. Lees meer!

 

Ken de feiten!

Het merendeel van de Nederlanders staat positief tegenover opvang van vluchtelingen die vanwege oorlog en geweld hun land hebben verlaten. Onderzoek in opdracht van VluchtelingenWerk Nederland laat zien dat 4 van de 5 Nederlanders aangeven dat deze mensen welkom zijn. Ook zegt 59% van de ondervraagden bereid te zijn om vluchtelingen die bij hen in de straat komen wonen, te helpen. Een groot deel daarvan zou een praatje met ze willen maken of hen wegwijs willen maken in de buurt. 87% van de ondervraagden geeft aan ook zelf geholpen te willen worden, als zij ons land ooit zouden moeten ontvluchten. Dit onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard Direct / Kien. Lees meer over de resultaten.

 

 

Deel dit met anderen