150 kilometer afzien voor Time4You

placeholder

Een uitdaging, zeker als je bedenkt dat ze net hersteld was van een zware hernia. In oktober begon ze met trainen met als doel de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee te schaatsen van in totaal 200 kilometer lang. Dat leek haar wat erg ambitieus, dus ze besloot voor de 150 km te gaan.

Het project Time4You loopt tot 1 oktober 2020. Maar het werk is daarna nog niet klaar, verre van. Kinderen hebben een plek nodig waar ze een luisterend ook kunnen vinden, of het project nu loopt of niet. Werk aan de winkel! Om ervoor te zorgen dat we ook na het project door kunnen gaan met dit dankbare werk is geld nodig, en Trieneke heeft daarin de eerste stap gezet. Via In Actie voor Vluchtelingen zet ze haar actie online en vraagt ze mensen om een donatie. Het geld komt te goede aan Time4You activiteiten, voor als het project is afgelopen.

Dinsdag 21 januari om 07:00 uur is het dan zo ver, de schaatsen zijn omgebonden, klaar voor de start. Gelukkig schijnt het zonnetje en is het niet al te koud. Enkele donateurs hebben aangegeven hun bijdrage te verdubbelen als het haar lukt de 200 kilometer te halen. Dat geeft haar net dat duwtje dat ze nodig heeft.

Na elf uur schaatsen, drie valpartijen, zestien koppen thee, vier Ibuprofen en een heleboel energierepen is het einde in zicht. Het is haar gelukt, de 200 kilometer zit erop!

Wij collega’s van VluchtelingenWerk Noord-Nederland zijn enorm trots op Trieneke. En daarnaast ontzettend blij met de bijdrage van de donateurs aan Time4You. Het is gelukt om €1.600,- op te halen voor het project, en dit bedrag gaat heel goed besteed worden!