placeholder

ADE

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) van 19 t/m 23 oktober a.s. worden drie geweldige events georganiseerd waarop vluchtelingen en Nederlanders elkaar kunnen ontmoeten om samen te genieten van dans, lekker eten & drinken, verhalen én natuurlijk de muziek.

Kom op 20 en 22 oktober naar Amsterdam CS en bezoek de IJ-passage voor de muzikale optredens van diverse internationale DJ’s en interessante panels vóór en met vluchtelingen. Op 21 oktober laten onze ambassadeurs DJ duo Vessbroz tijdens Embrace the Cultures in het azc Amsterdam-Osdorp het dak eraf gaan, samen met bewoners én bezoekers. En tijdens de ADE Hangover op 23 oktober ben je tussen 12:00-16:00 van harte welkom voor een kop koffie en een bijzondere ontmoeting op het NDSM-terrein in Noord.

Programma 21 oktober

  • vrijdag 21 oktober 17:00-21:00 uur
  • Embrace the Cultures
  • azc Osdorp,
  • Willinklaan 3 Amsterdam

Op vrijdag 21 oktober van 17:00 tot 21:00 wordt in het kader van Amsterdam Dance Event een evenement georganiseerd in het azc in Amsterdam Osdorp, ‘Embrace the Cultures’. Een avond voor bewoners en bezoekers die in het teken staat van samen genieten van muziek, verhalen, dans, zang en lekkere traditionele gerechten.

Muhammad en Edris, twee bewoners van het azc die de avond mede georganiseerd hebben, zullen hun persoonlijke verhaal delen met het publiek. Deze twee vluchtelingen hebben veel moeten doorstaan en proberen dit te verwerken door middel van hun liefde voor muziek. Bewoners en bezoekers worden uitgenodigd om samen hun talenten te laten horen én zien op het gebied van dans en muziek uit hun thuisland. Het bekende Bakkie Doen? zal natuurlijk ook aanwezig zijn, waarbij vluchtelingen en bewoners onder het genot van een kopje koffie met bezoekers in gesprek gaan. Het DJ Duo Vessbroz, ambassadeurs van VluchtelingenWerk, sluiten de avond af met een spetterend optreden. De broers Armia en Arsham moesten hun thuisland Iran verlaten, omdat dancemuziek daar streng verboden is. Nu zijn zij als dj-duo hard op weg te zijn naar internationale roem.

Meld je aan voor deze bijzondere avond waarop culturen en veel mooie mensen bij elkaar gebracht worden!

Het dance event is een initiatief van Music Moves, COA en VluchtelingenWerk Nederland en is bedoeld voor de bewoners van het azc, buurtgenoten en andere dans- en muziekliefhebbers.

Aanmelden
placeholder

Programma 20 en 22 oktober

  • Donderdag 20 en zaterdag 22 oktober 12:00-19:00 uur
  • Tikkieland
  • Amsterdam CS IJ passage

Op donderdag 20 oktober staat Tikkieland in het teken van vluchtelingen, voor wie een feestje niet zo vanzelfsprekend is. Zij kunnen vanaf 12:30 uur twee interessante panels bijwonen: "Difficulties if being a refugee artist” door Salar Azimi  en "How to start your career in a new country” door DJ duo Vessbroz. Daarna zal samen met bezoekers een Tiktok video worden opgenomen en volgt om 14:00 u een neon/glow in the dark show van Showcase Basketball. Direct daarna starten DJ sets van Jake TarryWilly WilliamGrimix, Vato Gonzalez en natuurlijk de Vessbroz zelf.

Ook op zaterdag 22 oktober kunnen vluchtelingen en Nederlanders samen komen genieten van de muziek van diverse bekende, internationale DJ’s. Je bent welkom tussen 12:00-19:00 uur. Tikkieland is gratis en zonder aanmelding toegankelijk.

Tikkieland
placeholder
placeholder

Bakkie Doen? op ADE Hangover

  • Zondag 23 oktober 12:00-23:00 uur
  • Bakkie Doen? op ADE Hangover
  • NDSM-werf Amsterdam-Noord

Op zondag 23 oktober wordt het Amsterdam Dance Event afgesloten met de ADE Hangover op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Van 12:00- 23:00 uur kunnen bezoekers bijkomen van een drukke week feesten met funky bands en dj’s, leuke activiteiten, een plons in de hot-tub en een hapje & drankje op het food-court. Kom tussen 12:00 en 16:00 naar de Bakkie Doen? lounge corner voor een lekker kopje koffie en een ontmoeting met een vluchteling! Met het pontje vanaf Amsterdam CS sta je binnen een mum van tijd op dit leuke, gratis toegankelijke festival.

ADE hangover