, 12 februari 2018

Afgerond project Startbaan: wat hebben we bereikt?

Na drie jaar is project Startbaan afgerond en ons doel ruimschoots behaald. Niet de beoogde zeshonderd, maar 789 vluchtelingen traden toe tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarmee bewijst Startbaan dat investeren in de arbeidsparticipatie van vluchtelingen loont. Project Startbaan is afgerond in 2016.

Over Startbaan

Startbaan is een gezamenlijk project van VluchtelingenWerk Nederland en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Vluchtelingen zijn gemotiveerd en willen dolgraag aan de slag, maar in de praktijk blijkt de afstand tot de arbeidsmarkt vaak groot. Door de inzet van 210 vrijwillige jobcoaches van Startbaan, werd die afstand in korte tijd overbrugd. Maar het was ons niet gelukt zonder de steun van onze Startbaanpartners. De afgelopen jaren verbonden gemeenten en bedrijven als Manpower, Jumbo, Accenture, maar ook publieke instellingen als de Belastingdienst en ROC´s zich aan het project.

Netwerk verstevigen

Nu het project ten einde is, houden onze inspanningen om vluchtelingen aan een baan te helpen niet op. We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar realiseren ons dat we de komende jaren voor een grote opgave staan. Daarom hopen we ons netwerk van bedrijven en instellingen in de toekomst te verstevigen en uit te breiden. Met wat extra aandacht krijgen ook de vluchtelingen die nu nog wachten op een baan de kans om een zelfstandig leven op te bouwen in Nederland.

Bekijk hier in één oogopslag de resultaten van project Startbaan. Voor een uitgebreider overzicht van onze mijlpalen, bekijk dan ook onze resultatenfilm hieronder.

 

Meer informatie