Gemeenten & Professionals, 29 april 2021

2021 Lintjesregen bij VluchtelingenWerk Zuid

Afgelopen maandag 26 april hebben maar liefst 7 personen, die als vrijwilliger werkzaam zijn bij VluchtelingenWerk Zuid-Nederland, een koninklijke onderscheiding gekregen! Als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden er 2 benoemd. En 5 van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met jullie inzet als vrijwilliger maken jullie echt het verschil en dat wordt ontzettend gewaardeerd, zeker ook door ons. Van harte proficiat met jullie benoeming!
placeholder

De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden; 1: Ridder Grootkruis, 2: Grootofficier, 3: Commandeur, 4: Officier, 5: Ridder en 6: Lid.
Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Julia Burgers-Maas, Oisterwijk - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
1992 – 1997 Raads- en commissielid Partij Gemeente Belangen, Oisterwijk
1995 – 2000 Secretaris Vrouwenoverleg Moergestel
1996 – 2000 President Kiwanisclub Hart van Brabant
1997 – 2004 Regiodirecteur Stichting De Zorgboog
1999 – heden Initiatiefneemster kunst-, cultuur- en ontmoetingsgenootschap De Penny’s
2007 – 2018 Bestuurssecretaris en vrijwilliger Zusters van Liefde
2010 – heden Lid Vrouwen Ontmoeten Vrouwen (VOV)
2010 – heden Lid externe klachten commissie Sterk Huis/Veilig Thuis Midden Brabant
2014 – 2020 Voorzitter stichting OHM (overkoepelende stichting voor lokale omroepactiviteiten)
2016 – 2018 Mantelzorger oudtante
2016 – heden Voorzitter stichtingsbestuur en aandeelhoudersvergadering crematorium Tilburg en omstreken
2018 – heden Juridisch ondersteuner vluchtelingenwerk AZC Oisterwijk waarin ze spreekuren houdt om vluchtelingen in het asielzoekerscentrum Oisterwijk met raad en daad bij te staan.
2019 – heden Bestuurslid, secretaris en fondswerver stichting Parki

 

[[{"fid":"371740","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"left","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"left","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"style":"height: 338px; width: 225px; float: left;","class":"media-element file-default media-wysiwyg-align-left","data-delta":"2"}}]]Harry Faassen (69), Oss - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Harry mag met recht een ‘supervrijwilliger’ worden genoemd. Hij heeft de onderscheiding te danken aan een enorme lijst met verdiensten. Zo maakte hij zich nuttig als voorzitter van de medezeggenschapsraad op basisschool De Korenaer, bestuurslid bij Pensioenfonds Mars Nederland en lid van de Rotary in Oss. Daarnaast doet en deed hij vrijwilligerswerk bij de Titus Brandsma Parochie, Vluchtelingenwerk, het Repair Café, duurzaamheidsplein en muziekvereniging Hartog. En dan is hij ook nog eens voorzitter van de Titus Brandsma Memorial.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet van den Brand (80) , Schijndel - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
- 1998 – heden: vrijwilliger bij de Stichting Welzijn De Meierij voor inwoners van de gemeente Meierijstad. Betrokkene fungeert als computerdocent en als vraagbaak op het gebied van de ICT. Daarnaast zet hij zich in als begeleider bij projecten voor werklozen, destijds bij het Project Anders Werken. Tevens begeleidt hij creatieve activiteiten in het ‘buurtcafé’ van Welzijn De Meierij.
- 2000 - 2008 vrijwilliger bij het Cultureel Jongerencentrum BIZZI te Schijndel. Decorandus verzorgde de computercursussen voor ouderen in het Jongerencentrum.
- 2005 - heden vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Zuid-Nederland afdeling Schijndel. Decorandus verzorgt de ICT-gerelateerde zaken, hij zorgt ervoor dat iedere vluchteling die nog geen computer heeft voorzien wordt van een tweedehands pc. Als er een pc of laptop kapot is, wordt deze door hem opgeknapt. Tevens zet hij zich in als computerdocent.

[[{"fid":"371741","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"left","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"left","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"style":"height: 350px; width: 225px; float: left;","class":"media-element file-default media-wysiwyg-align-left","data-delta":"3"}}]]Harrie Kessel, Zaltbommel - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Harrie ontving een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Kessel is langdurig een maatschappelijk zeer betrokken en bewogen man die zich al van jongs af aan enorm inzet voor de samenleving. Of het nu om een vereniging, een stichting of een individu gaat, de heer Kessel heeft een luisterend oor, geeft raad of advies, helpt en steekt z'n handen uit de mouwen. Het verenigingsleven in Zaltbommel had er vanaf 1992 anders uit gezien zonder hem. Hij bewaakt onder andere de carnavalstraditie in Zaltbommel door zijn rol bij de Wallepikkers en is bestuurslid van het Stadskasteel en voorheen 't Bommels Gilde. Daarnaast heeft hij de plaatselijke harmonie ‘de Karel’ door een moeilijke periode geholpen en is maatschappelijk zeer betrokken, wat blijkt uit zijn werk bij Vluchtelingenwerk. Daarnaast is de heer Kessel vanaf 2016 vrijwilliger bij voetbalvereniging SteDoCo in Hoornaar.

 

 

 

 

 

[[{"fid":"371742","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"left","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":"left","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"style":"height: 278px; width: 225px; float: left;","class":"media-element file-default media-wysiwyg-align-left","data-delta":"4"}}]]Sonja van de Kleut-van den Ham (73), Beek - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Sonja heeft zich meer dan twintig jaar verdienstelijk gemaakt voor Vluchtelingenwerk Nederland. Zij maakte vluchtelingen op diverse terreinen wegwijs en hielp bij het leren van Nederlands, invullen van formulieren of het inrichten van een huis. Later begon ze met het geven van gastlessen aan basisscholen om bij jonge mensen draagvlak en begrip te creëren voor de situatie van vluchtelingen. Daarnaast is ze vanaf 2003 vrijwilliger bij De Zonnebloem en was van 2004 tot 2013 bestuurslid. Ook is ze vrijwilliger bij het damescomité van mannenkoor Beeker Liedertafel.

 

 

 

 

 

[[{"fid":"371743","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"style":"height: 150px; width: 225px; float: left; margin-left: 0px; margin-right: 0px;","class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]Yvonne Lemmen-Lagarde (74) en Jan Lemmen (79) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Jarenlang zetten Yvonne (74) en Jan Lemmen (79) zich in voor de vluchtelingen die het asielzoekerscentrum in Weert terechtkwamen. Het echtpaar werd
maandagmiddag door waarnemend burgemeester Ina Leppink-Schuitema benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

 

Martijn van Wanrooij, Waalwijk - Lid van de Orde van Oranje-Nassau
Vanwege de Corona maatregelen vanuit de Gemeente Waalwijk, mocht "onze" Martijn 28-4-2021 zijn onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Al vanaf 1999 is Martijn een sociaal betrokken vrijwilliger binnen VluchtelingenWerk. De statushouders binnen de Gemeente Waalwijk kunnen op Martijn rekenen bij het aanvragen van alle voorzieningen vanuit de overheid. Vanuit zijn sociale werkverleden is hij onmisbaar bij de maatschappelijke begeleiding binnen ons kantoor. Niet alleen de statushouders maar ook alle collega's kunnen altijd een beroep doen op de kennis en ervaring van Martijn. Een bescheiden man met een groot maatschappelijk hart.